Β. Κοντογιαννόπουλος: Οι καταλήψεις αποτελούν νοσηρό σύμπτωμα και όνειδος για τη δημοκρατία (ηχητικό)

Μετά την Άννα Διαμαντοπούλου που άσκησε κριτική για το φαινόμενο των καταλήψεων των σχολείων,  ακόμη ένας υπερασπιστής της πολιτικής της Υπουργού Νίκης Κεραμέως και πολέμιος των μαθητικών καταλήψεων έκανε την εμφάνισή του.

Πρόκειται για τον  Βασίλη Κοντογιαννόπουλο, Υπουργό Παιδείας  στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη την περίοδο 1990-1993, που κατά τη διάρκεια της  θητείας του στο υπουργείο έγιναν  μεγάλες  μαθητικές καταλήψεις  και η δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα.

Σε δηλώσεις του στον Status και τον Χρήστο Μάτη αναφέρει ότι «από τότε, 30 χρόνια πριν, που είχα το δυσμενές προνόμιο να αντιμετωπίσω ως υπουργός παιδείας, πρώτη φορά το φαινόμενο των καταλήψεων, δεν έχουν αλλάξει πολλά, έχουν καταλήξει σχεδόν εποχικό φαινόμενο».

Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε τις σχολικές καταλήψεις ως «νοσηρό σύμπτωμα και όνειδος για τη δημοκρατική και θεσμική διακυβέρνηση της χώρας

«Οι καταλήψεις εξυπηρετούν αποκλειστικά κομματικές επιδιώξεις και συντεχνιακά συμφέροντα. Πάντα πρωτοστατεί το ΚΚΕ, ενώ ανάλογα με την πολιτική συγκυρία συμμετέχουν κι άλλα κόμματα, τότε ήταν το ΠΑΣΟΚ, τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος.

Χαμένος από τις καταλήψεις, δεν βγαίνει ούτε ο υπουργός, ούτε η εκάστοτε κυβέρνηση, βγαίνει η δημόσια παιδεία” είπε τέλος ο πρώην υπουργός.

Ακούστε το ηχητικό

Πηγή: 1077statusfm.gr

Μοιράσου το άρθρο:

          

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.