Από Δευτέρα 5/10 η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία που μειώνονται συνεχώς

Μειώνονται τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη στη χώρα, ενώ σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Παιδείας στα περισσότερα από αυτά η εξ αποστάσεως σύγχρονη εκπαίδευση αναμένεται να λειτουργήσει την ερχόμενη Δευτέρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην Περιφερειακή Ενότητα του Πειραιά (συμπεριλαμβάνονται και τα Κύθηρα και τα νησιά του Αργοσαρωνικού) τα σχολεία που παρέμεναν σήμερα υπό κατάληψη ήταν 56, καταγράφοντας μία ελαφρά πτώση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Ραγδαία μείωση του αριθμού των καταλήψεων σημειώνεται στην Περιφέρεια τις Πελοποννήσου, όπου από τα 51 σχολεία που τελούσαν χθες υπό κατάληψη, τα 29 ήταν κλειστά σήμερα, με τάσεις ωστόσο, όπως ανέφεραν οι πηγές, να τελειώσει η κατάληψη στα περισσότερα από αυτά.

Μεγάλο είναι και το ποσοστό μείωσης των καταλήψεων και στην Ήπειρο, μείωση κατά 30% περίπου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα πάντα με τις πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ, 12 σχολεία τελούσαν σήμερα υπό κατάληψη (στα 5 έληξε το μεσημέρι) στην Περιφέρεια Άρτας, άλλα 12 στην Περιφέρεια Ιωαννίνων (στα 9 από αυτά λειτούργησε από σήμερα η εξ αποστάσεως σύγχρονη εκπαίδευση), 5 στην Περιφέρεια Πρεβέζης και 4 στη Θεσπρωτία.

Και στη Στερεά Ελλάδα επιβεβαιώνεται η τάση λήξης των καταλήψεων, αφού 19 από τα 39 σχολεία που τελούσαν υπό κατάληψη χθες συνέχισαν και σήμερα. Πρόκειται για 14 στην Εύβοια, 3 στη Βοιωτία και 2 στη Φθιώτιδα. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, δεν υπήρξε καμία κατάληψη σήμερα.

Στοιχεία για την Περιφέρεια της Αττικής δεν έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, αυτό που τονίζουν, ωστόσο, κύκλοι του υπουργείου Παιδείας είναι ότι ο αριθμός των καταλήψεων και σε αυτή την περίπτωση βαίνει μειούμενος. Όπως σημειώνεται από τις ίδιες πηγές, στα περισσότερα σχολεία που συνεχίζουν να τελούν υπό κατάληψη η εξ αποστάσεως σύγχρονη εκπαίδευση έχει οργανωθεί και θα αρχίσει τη λειτουργία της τη Δευτέρα. Σε ορισμένα σχολεία, ωστόσο, η διαδικασία προχώρησε πιο σύντομα και τα διαδικτυακά μαθήματα έχουν αρχίσει ήδη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.