Αξιολόγηση των σχολικών μονάδων | Τον Γενάρη και βλέπουμε…!

Προς προσωρινή αναβολή οδεύει η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων που προβλέπει ο νόμος Κεραμέως “Αναβάθμιση του σχολείου και άλλες διατάξεις”.

Ο κυριότερος λόγος αυτής της  απόφασης είναι τα τεράστια προβλήματα που έχουν προκύψει, η πολεμική ρητορική και η έκρυθμη κατάσταση  που επικρατεί στην εκπαίδευση εξ αιτίας της εφαρμογή της ηλεκτρονικής κάλπης στις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Σε μια επίδειξη  συγκρουσιακού «τσαμπουκά», το υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην έκδοση Υπουργικής Απόφασης (14/10/2020) για τη διεξαγωγή των εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία στις 7 του Νοέμβρη,  ενώ ήταν γνωστό ότι ΔΟΕ και ΟΛΜΕ είχαν αποφάσεις μη αποδοχής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, μη συμμετοχής και απόσυρσης των ψηφοδελτίων.

Η αξιολόγηση

Σύμφωνα με σχετική διάταξη του νόμου το αργότερο έως τις 10 Οκτωβρίου έπρεπε να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση των συλλόγων διδασκόντων των σχολικών μονάδων για τον σχετικό προγραμματισμό σύμφωνα με τον οποίο θα ξεκινούσε η αυτοαξιολόγηση.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει εκδοθεί και δεν έχει αποσταλεί στις σχολικές μονάδες καμία υπουργική απόφαση/εφαρμοστική εγκύκλιος αναφορικά με τους θεματικούς άξονες του συλλογικού προγραμματισμού, των δράσεων και ερευνητικών διαδικασιών και των τρόπων προσέγγισής τους, όπως προβλέπεται από το νόμο.

Τα χρονικά περιθώρια δε για την προετοιμασία των Συλλόγων Διδασκόντων και των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου για τέτοιες διαδικασίες, έχουν εξαντληθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του edweek,

  1. Η Υπουργική Απόφαση για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων είναι έτοιμη, αλλά θα παραμείνει στο συρτάρι όσο καιρό χρειαστεί, έως ότου εκτονωθούν οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών και κατόπιν θα εκκινήσουν οι διαδικασίες εφαρμογής της, είτε με υπουργό τη Νίκη Κεραμέως, είτε πολύ πιθανό με κάποιο άλλο πρόσωπο.
  2. Το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στην εκκίνηση της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων στις αρχές του νέου χρόνου η οποία θα ολοκληρωθεί για φέτος με fast track διαδικασίες, αφού τον  Σεπτέμβρη του  2021 επίκειται η εκκίνηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με το νομοσχέδιο.

Διαβάστε εδώ το σχετικό ΦΕΚ, άρθρα 33 και 34.

Διαβάστε επίσης:

Έως 10 Οκτωβρίου, κατάθεση προτάσεων από ομάδες εκπαιδευτικών για δράσεις επαγγελματικής ανάπτυξης

 

* Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Μοιράσου το άρθρο:

          

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.