Αγγλία: Τέλος τα φοιτητικά δάνεια για ξένους φοιτητές – Brexit

Από το 2021, δε θα δικαιούνται πλέον φοιτητικό δάνειο όσοι αποφασίσουν να σπουδάσουν στην Αγγλία.

Με τη Μεγάλη Βρετανία να οδεύει προς την πλήρη έξοδό της από την ΕΕ, η βρετανική κυβέρνηση έχει ήδη αρχίσει να εκδίδει οδηγίες για το τι θα ισχύει για τους μη βρετανούς πολίτες από το 2021. Μεταξύ αυτών είναι και η κατάργηση των φοιτητικών δανείων για όσους σπουδάζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Απόφαση της υπουργού Δημοσίων Πανεπιστημίων, Μισέλ Ντόνλαν, ορίζει ότι από το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, φοιτητές από την ΕΕ, την Ευρωζώνη και την Ελβετία δε δικαιούνται πλέον το φοιτητικό δάνειο για την κάλυψη των διδάκτρων σε Πανεπιστήμια της Αγγλίας.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί το ύψος των διδάκτρων στα Πανεπιστήμια της Αγγλίας για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, όπως δεν έχει διευκρινιστεί η θέση των Πανεπιστημίων της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Β. Ιρλανδίας σε σχέση με το θέμα των διδάκτρων ή και δανείων.

Μέχρι σήμερα, τα φοιτητικά δάνεια χορηγούνταν από το υπουργείο Παιδείας σε φοιτητές, η αίτηση των οποίων έχει εγκριθεί από βρετανικά πανεπιστήμια, για να καλύψουν τα δίδακτρα. Το ύψος του δανείου ήταν τέτοιο ώστε αυτό να μπορεί να καλύψει ακριβώς το κόστος των διδάκτρων του συγκεκριμένου πανεπιστημίου και ανερχόταν το πολύ σε 9.000 λίρες Αγγλίας ετησίως. Επρόκειτο για άτοκο δάνειο και η αποπληρωμή του γινόταν μόνο μετά την αποφοίτηση κι εφόσον οι ετήσιες προσωπικές αποδοχές είναι το λιγότερο 24.000 ευρώ το χρόνο. Σε περίπτωση που θα υπερέβαιναν αυτό το ποσό, το Βρετανικό κράτος απαιτούσε την καταβολή του 10% του πλεονάσματος του ετήσιου εισοδήματος.

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

  • Ακολουθήστε μας στα social media:

     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.