Άδωνις Γεωργιάδης: Ακούω τη λέξη κατάληψη και με πιάνει αναφυλαξία

Δείγμα παρακμής χαρακτήρισε τις καταλήψεις των σχολείων ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, όταν ρωτήθηκε εάν έχει κάνει ποτέ κατάληψη, απάντησε:  “Είναι ποτέ δυνατόν να έχω κάνει εγώ κατάληψη;  Ουδέποτε στη ζωή μου έχω κάνει κατάληψη. Ακούω τη λέξη κατάληψη και με πιάνει αναφυλαξία. Είναι πάρα πολύ κακό, είναι παράνομο, είναι αντιπαιδαγωγικό, είναι μια αηδία. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι πρέπει να απαλλαγούμε κάποτε από αυτή τη μόδα της κατάληψης που γέννησε στην Ελλάδα έως και έναν πρωθυπουργό καταληψία,  και δεν μας πήγε και πολύ καλά”.

Είναι νεοελληνικό φαινόμενο, δείγμα μεγάλης παρακμής . τα παιδιά παρασύρονται από κάποιους που τους βάζουν να κάνουν αυτά τα πράγματα, πρέπει να σταματήσει η κατάληψη γιατί η κατάληψη βλάπτει σοβαρά τα ίδια τα παιδιά που κάνουν κατάληψη” τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Δε θέλει το σύνολο των παιδιών να κάνει κατάληψη. Μικρές μειοψηφίες είναι που κάνουν κατάληψη . Δεν λέω ότι όλοι οι μαθητές είναι αγράμματοι ή ότι όλοι θέλουν να κάνουν κατάληψη. Μπορώ να σας πω το αντίθετο, ότι οι περισσότεροι μαθητές θέλουν να πάνε να κάνουν μάθημα, θέλουν να μάθουν γράμματα, θέλουν να μπουν στο πανεπιστήμιο και να προκόψουν στη ζωή τους” πρόσθεσε.

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

One thought on “Άδωνις Γεωργιάδης: Ακούω τη λέξη κατάληψη και με πιάνει αναφυλαξία

  1. Υπάρχει ένα τέρας που κυριαρχεί και καταδυναστεύει, που τρομοκρατεί κι εξουσιάζει.

    Ποιο είναι αυτό το τέρας;

    Αυτό που 8 μήνες τώρα δεν προσέλαβε γιατρούς, που δεν έφτιαξε Μ.Ε.θ., που δεν επιστράτευσε Μ.Ε.Θ., που άνοιξε άρον άρον τα σύνορα για τους τουρίστες την ώρα που λιθοβολουσε άπορους, που εν μέσω πανδημίας αύξησε τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις γυρνώντας σε προ τριαντακοταετιας νούμερα, που προσέλαβε, ακόμα, λιγότερους αναπληρωτές, που επισημοποίησε τη μονιμότητα του αναπληρωτή με τον “εξαίσιο” και συνάμα αποκαλυπτικό όρο, “προσωρινός αναπληρωτής” και το ξεφτιλικι της τρίμηνης συμβάσης.

    Αυτό που εκπρόσωποι του μίλησαν για θεία κοινωνία που δεν κολλάει, για μαθητές ως λογιστικούς μέσους όρους, για τάξεις λεοφωρεια του παραλόγου, για εργάτες “αφελείς” που δεν πάνε με τα πόδια στη δουλειά ή με το αμάξι που θα έπρεπε να έχουν, για επικίνδυνη νεολαία, για άχρηστα γηρατειά…

    Που παλιοί και τωρινοί και μελλοντικοί συνάμα εκπρόσωποι του μιλάνε για κεραλοιφές, για γράμματα του Ιησού και τσιπακια στις μάσκες, που η σκληρή τους πτέρυγα δολοφονεί ή προπυλακιζει προσφυγοπούλα…

    Ε, αυτό το τέρας κι οι εκπρόσωποι του τρέφεται από την κοινωνική αναλγησία και την κοινωνική ραστωνη. Και αυτήν την ταρακούνησαν, μετα από καιρό, οι καταλήψεις οι μόνες που έστειλαν μήνυμα μη αποδοχής της κανονικότητας που οδηγεί στην εκμετάλλευση και στον θάνατο μέσω του ιού ή των πολεμικών ανταγωνισμών που αν δεν στιγματιστουν (τουλάχιστον) μας οδηγούν ντουγρου στα χαρακώματα

    Μετά από καιρό το σάπιο πρόσωπο των εκπροσώπων του τέρατος ίδρωσε λίγο και ας το κάλυψαν τα μέικ απ των καλοπληρωμενων μ.μ.ε.

    Κάποιες νυχτερινές σκεψεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.