Φοιτητικό επίδομα: Αυξάνεται στα 1.500 ευρώ – Ανακαινίζονται φοιτητικές εστίες

Αυξάνεται άμεσα το φοιτητικό επίδομα στέγασης από τα 1.000 στα 1.500 ευρώ, προκειμένου να διευκολύνει την καθημερινότητα δεκάδων χιλιάδων φοιτητών και σπουδαστών στις πόλεις όπου φοιτούν.

Δικαιούχοι του διευρυμένου επιδόματος είναι 50.000 φοιτητές και σπουδαστές δημόσιων ΙΕΚ.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στην αύξηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος και την ανακαίνιση φοιτητικών εστιών.

Το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα θα αυξηθεί από τα 1000 στα 1500 ευρώ (αύξηση 50%) και στις 2.000 ευρώ σε περιπτώσεις φοιτητών που συγκατοικούν. Δικαιούχοι του διευρυμένου επιδόματος είναι 50.000 φοιτητές και σπουδαστές δημόσιων ΙΕΚ.

Ενισχυμένος προύπολογισμός: 75 εκατ. ευρώ με εφαρμογή από τον φετινό Σεπτέμβριο. Το μέτρο θα ισχύσει αναδρομικά για το έτος 2021-2022. Θα υπάρξει ειδική πρόνοια για τα τρία ακριτικά πανεπιστήμια με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια (40.000 ευρώ).

Πρόσθεσε ότι θα δημιουργηθούν σύγχρονες φοιτητικές εστίες σε 5 πανεπιστήμια της χώρας, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (700 άτομα), το Πανεπιστήμιο Κρήτης (4.850 άτομα), το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (750 άτομα), το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (750 άτομα) και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (1.100 άτομα).

Μέτρα που αφορούν τη στεγαστική πολιτική

Επτά μέτρα που αφορούν τη στεγαστική πολιτική παρουσιάστηκαν σήμερα στη Γενική  Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, τον Υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο και τον Διοικητή της Δ.ΥΠ.Α (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Τα μέτρα αυτά είναι:

1. Άτοκα ή χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια για νέους 25-39 ετών

2.Μαζική ανακαίνιση κενών κατοικιών

3. Αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου μέσω του θεσμού κοινωνικής αντιπαροχής

4. Επιδότηση για ενεργειακή αναβάθμιση ιδιοκατοικούμενης κατοικίας για νέους 18-39 ετών

5. Επιδότηση ανακαίνισης κατοικιών για μακροχρόνια μίσθωση

6. Δημιουργία νέων σύγχρονων φοιτητικών εστιών

7. Αύξηση φοιτητικού επιδόματος

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.