Πλησιάζουν τα 400 τα σχολεία και τμήματα που θα μείνουν κλειστά αύριο λόγω covid19 – Η λίστα από το Υπουργείο Παιδείας (Συνεχής ενημέρωση)

Συνεχίζεται να αυξάνεται ο αριθμός των κλειστών σχολείων και επιμέρους τμημάτων λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.

  • Πληροφορίες σχετικά με την αναστολή λειτουργίας δομών εκπαίδευσης εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, μπορείτε να βλέπετε ΕΔΩ. (Συνεχής Ενημέρωση)

Επιδείνωση της κατάσταση στα σχολεία της χώρας, καθώς για σήμερα, 395 μονάδες και τμήματα σχολικών μονάδων σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας, λόγω εμφάνισης κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού.

Νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, θα παραμείνουν κλειστά τις επόμενες μέρες καθώς έχουν καταγραφεί κρούσματα κορωνοϊού.

Ο αυξημένος δείκτης των κρουσμάτων στους δήμους της περιοχής, ανάγκασε τις υγειονομικές Αρχές να κλείσουν τα σχολεία, για να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Πότε κλείνουν τα σχολεία

Σε περίπτωση εντοπισμού τριών ή περισσότερων κρουσμάτων κορωνοϊού, μπορεί να αποφασιστεί και διακοπή λειτουργίας του σχολείου. Αυτό προβλέπεται, μεταξύ άλλων, στο πρωτόκολλο διαχείρισης περιστατικών σε σχολικές μονάδες, το οποίο εκδόθηκε χθες από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Στο πρωτόκολλο, που παρατίθεται, αναφέρεται ότι η απόφαση για τη διακοπή της λειτουργίας τμημάτων σχολικής μονάδας ή ολόκληρης της σχολικής μονάδας λαμβάνεται από τον διευθυντή Α΄βάθμιας ή Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης, έπειτα από γνώμη του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας ή του αντικαταστάτη του.

 

Δείτε επίσης:

Διαδραστικός χάρτης για τα σχολεία που βρίσκονται σε αναστολή λόγω κορωνοϊού

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός διαχείρισης Covid-19: Καθήκοντα και διαχείριση περιστατικών.

 

          

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.