Συγχωνεύσεις σχολείων – συμπτύξεις τμημάτων: Δ/ντής Γυμνασίου παραιτείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Οι συγχωνεύσεις σχολείων και οι συμπτύξεις τμημάτων είναι ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της υπουργού Παιδείας, κ. Νίκης Κεραμέως.

Η κυρία Υπουργός εν μέσω πανδημίας όχι απλά δεν έχει πάρει μέτρα για τη διασπορά του κορωνοϊού στα σχολεία, αλλά προχωρά σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων καθώς και σε μειώσεις τμημάτων με συμπτύξεις.

Στον Έβρο μετά την σύμπτυξη τμημάτων στο ΓΕΛ Σουφλίου που όμως αποσοβήθηκε λόγω κινητοποιήσεων των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του Δήμαρχου της πόλης, ήρθε η σειρά της Αλεξανδρούπολης με το 3ο Γυμνάσιο, το πολυπληθέστερο της πόλης, όπου διδάσκοντες, γονείς και μαθητές αντιδρούν με επιστολή τους ζητώντας να αρθεί η άτυπη εντολή για το ίδιο θέμα, όπως δημοσιεύει το evrosonline.gr.

Τάξεις που είχαν έξι τμήματα συμπτύσσονται αφού οι καθηγητές τους μετακινήθηκαν σε άλλα σχολεία και έτσι σήμερα εκτός των κενών στη διδασκαλία μαθημάτων, οι τάξεις φτάνουν τους 28 μαθητές με ότι αυτό συνεπάγεται, εκτός του γεγονότος ότι στα τμήματα αυτά υπάρχουν μαθητές με ποικίλες μαθησιακές δυσκολίες (βαρηκοΐας, όρασης υπερκινητικότητας) κάτι που επιβάλει ο αριθμός να είναι κατά πολύ μικρότερος.

Όλα αυτά πυροδότησαν την αντίδραση του διευθυντή του σχολείου ο οποίος όπως αναφέρεται υπέβαλε αίτηση παραίτησης.

Αλλά και στην Πάτρα αντέδρασαν οι εκπαιδευτικοί Π.Ε στις μεταβολές σχολικών μονάδων της περιοχής, που απέστειλε ο τοπικός διευθυντής εκπαίδευσης χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος με την εκπαιδευτική κοινότητα και ειδικά όταν πρόκειται για συγχωνεύσεις – υποβιβασμούς.

Μείζον θέμα είναι η συγχώνευση του 8ου με το 9ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών και δημιουργία ενός 15/θ Δημοτικού Σχολείου αλλά και η κατάργηση του Δημοτικού Σχολείου Μετοχίου, η συγχώνευση των Νηπιαγωγείων Μιχοϊου και Βελιτσών καθώς και ο υποβιβασμός του 3/θ Δημ,Σχολείου Ισώματος σε 2/θ , του 5/θ Δημοτικού Σχολείου Σταυροδρομίου σε 4/θ  και  του 4/θ Δημ.Σχολείου Ριόλου σε 3/θ.

Στην Εύβοια έντονη ήταν η αντίδραση των εκπαιδευτικών στις εισηγήσεις της τοπικής Διεύθυνσης Π.Ε για μεταβολές σχολικών μονάδων στην πολύπαθη περιοχή. Είναι ενδεικτικο το παράδειγμα υποβιβασμού του 2/θ Νηπ/γείου Κονιστρών σε 1/θ του οποίου οι μαθητές από 24 θα αυξηθούν και θα γίνουν 25!

Οι εκπαιδευτικοί του ΣΕΠΕ Περιφέρειας Κύμης εξέφρασαν την  έντονη διαμαρτυρία τους για την εισήγηση της Διεύθυνσης Π.Ε. Εύβοιας προς το Υπουργείο Παιδείας και το Δήμο η οποία κινείται στην κατεύθυνση της συρρίκνωσης του δημόσιου δωρεάν σχολείου, της αύξησης των μαθητών στα τμήματα και μάλιστα εν μέσω πανδημίας που θα έπρεπε να έχουμε λιγότερους μαθητές ανά τμήμα ώστε να διασφαλίζεται η υγειονομική ασφάλεια μαθητών.

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.