Σύψας: Ο κόσμος κουράστηκε να του λέμε πώς πρέπει να ζει και τι να κάνει

Ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νικόλαος Σύψας  μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημείωσε πως ο κόσμος είναι κουρασμένος, έχει βαρεθεί να του λέμε εδώ και μήνες τι πρέπει να κάνει και πως πρέπει να ζει.

Ερωτώμενος αναφορικά με το πότε θα αρθούν οι περιορισμοί ο καθηγητής δήλωσε ότι  θεωρεί αναγκαία τα περιοριστικά μέτρα, μέχρι να χτιστεί ένα τείχος ανοσίας στον πληθυσμό μέσα από τα εμβόλια.

Ερωτώμενος για την αργή μείωση των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων ο κ. Σύψας σημείωσε πως: «Όταν ξεκινήσαμε το lockdown υπήρχε τεράστια διασπορά στην κοινότητα. Τον Μάρτιο δεν υπήρχε. Μπήκαμε στα σπίτια μας με τον ιό, σε αντίθεση με τον Μάρτιο. Με αποτέλεσμα να υπάρχει ενδοοικογενειακή διασπορά. Το lockdown δεν είναι τόσο αυστηρό όσο το Μάρτιο. Ο κόσμος είναι κουρασμένος, έχει βαρεθεί να του λέμε εδώ και μήνες τι πρέπει να κάνει και πως πρέπει να ζει. Ενδεχομένως ένα πιο σκληρό lockdown να έφερνε χειρότερα αποτελέσματα. Αυτοί οι δύο λόγοι ευθύνονται για τη βραδεία πτώση των κρουσμάτων αλλά και των διασωληνώσεων και των νεκρών. Εκεί θα δούμε πτώση δύο εβδομάδες μετά από την πτώση στα κρούσματα. Έχουμε μπροστά μας αρκετό δρόμο».

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με το lockdown και αν υπήρχε άλλος δρόμος, ειδικά για την αγορά, σχολίασε πως: «Αν ανοίξει το λιανεμπόριο, θα έχουμε ευρεία διασπορά του ιού. Υπερμετάδοση. Δύο εβδομάδες αργότερα θα δούμε τα αποτελέσματά της. Φανταστείτε να σκάσει μια τέτοια βόμβα στην Αττική. Δείτε τι έγινε στη Θεσσαλονίκη με τους πολύ λιγότερους κατοίκους. Θα μπούμε σε τεράστιο κίνδυνο και θα αρχίσει η υπερμετάδοση δίχως να έχουμε διαθέσιμες».

Δείτε επίσης:

 

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.