Μητσοτάκης σε μαθητές | Τα πρώτα σχολεία που θα ανοίξουν είναι τα δημοτικά

Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε από το Μέγαρο Μαξίμου τη διαδικτυακή διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας σε μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 8ου δημοτικού σχολείου Χανίων, ενώ απάντησε σε ερωτήσεις των παιδιών και να μάθει για την προσαρμογή τους στην τηλεκπαίδευση.

Μια από τις ερωτήσεις ήταν πότε θα επιστρέψουν τα παιδιά στις τάξεις τους. «Λίγη υπομονή θα κάνετε ακόμα και πιστεύω ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε καλύτερες ειδήσεις να σας πούμε. Τα σχολεία  θα ανοίξουν φυσικά όποτε μας το επιτρέψουν οι ειδικοί και οι επιστήμονες, οι οποίοι παρακολουθούν την πορεία της επιδημίας. Και θα μας επιτρέψουν να ανοίξουμε τα σχολεία όποτε αισθάνονται ότι θα είμαστε ασφαλείς να το κάνουμε », είπε αρχικά ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:
«Θέλω να ξέρετε ότι το πρώτο πράγμα το οποίο θα ανοίξουμε -όταν οι ειδικοί μας δώσουν το πράσινο φως- θα είναι τα σχολεία και τα πρώτα σχολεία που θα ανοίξουν είναι τα δημοτικά».

Ο κ. Μητσοτάκης δέχθηκε ερώτηση για το εάν βρίσκει χρόνο να περνάει με την οικογένειά του, με δεδομένο το βαρύ πρόγραμμα που έχει ως πρωθυπουργός.
«Η απάντηση είναι πως ναι. Πάντα προσπαθώ να βρίσκω λίγο χρόνο για την οικογένειά μου. Πρέπει να σου πω τώρα εκ των πραγμάτων, επειδή δεν έχουμε ταξίδια, έχουμε ελάχιστα ταξίδια γιατί δεν επιτρέπεται να ταξιδεύουμε, εκ των πραγμάτων κι εμείς συμμορφωνόμαστε απόλυτα με τα μέτρα. Αρά δε βγαίνουμε έξω -ο μόνος λόγος για να βγω είναι να πάω στη δουλειά μου, να γυρίσω στο σπίτι μου ή ενδεχομένως να βγω για κάποια άθληση, πάντα στο πλαίσιο των αθλητικών δραστηριοτήτων που επιτρέπονται- άρα φροντίζω κάθε βράδυ να είμαι στο σπίτι και να τρώω μαζί με τη σύζυγό μου και με την κόρη μου», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:
«Και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να σου πω ότι μου δίνει πολύ μεγάλη χαρά. Μάλιστα στο πρώτο lockdown είχαμε στο σπίτι και τα δύο μεγάλα μου παιδιά -ο γιός μου αυτή τη στιγμή έχει μπει στρατό, δεν τον έχουμε δει ουσιαστικά καθόλου τους τελευταίους δύο μήνες γιατί υπηρετεί τη θητεία του στην Αλεξανδρούπολη, η κόρη μου η μεγάλη είναι στο Λονδίνο- αλλά στο πρώτο lockdown ήμασταν και οι πέντε μας μαζί. Οι πέντε μας και τα δύο μας σκυλιά. Επομένως περάσαμε πάρα πολύ χρόνο μαζί οικογενειακά και είναι κάτι που το χάρηκα ιδιαίτερα. Οπότε ναι, βρίσκω χρόνο για την οικογένεια, έστω και λίγο, και κάθε βράδυ φροντίζουμε έστω και αργά να τρώμε μαζί».

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις, ο πρωθυπουργός κάλεσε τα παιδιά να τηρούν τα μέτρα, αλλά και να μην χάνουν το κέφι τους, όπως και να αντιμετωπίσουν την εμπειρία της τηλεκπαίδευσης ως μια προσωρινή διαδικασία, που είναι ένα μάθημα για τη νέα γενιά. Επίσης, απάντησε σε ερωτήσεις για το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, σημειώνοντας ότι οι ειδικοί θα υποδείξουν αν πρέπει να εμβολιαστούν τα παιδιά.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την τηλεκπαίδευση, ο δάσκαλος της τάξης, Ευάγγελος Παγωνίδης, σημείωσε ότι η εμπειρία της εξ αποστάσεως λειτουργίας «έδεσε» την τάξη και ως ομάδα. Τόνισε ότι η κάλυψη της ύλης προχωρά κι ότι η προσαρμογή στην τηλεκπαίδευση εφαρμόστηκε ομαλά και ταχύτερα απ’ ό,τι περίμενε, ειδικά αφού υπήρχε η εμπειρία της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.

Στη διαδικτυακή αυτή συνάντηση με τους μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων συμμετείχαν επίσης η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως από το Μέγαρο Μαξίμου και η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη από το υπουργείο Παιδείας.

* Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Μοιράσου το άρθρο:

             

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.