Τηλεκπαίδευση σε δημοτικά και νηπιαγωγεία

Από σήμερα 590.000 μαθητές Δημοτικού και 163.000 μαθητές νηπιαγωγείου εντάσσονται στην τηλεκπαίδευση με εκπαιδευτική τηλεόραση και ψηφιακές τάξεις το απόγευμα.

Μαζί με τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, κλειστοί θα παραμείνουν και οι παιδικοί σταθμοί, ενώ, αντίθετα, μοναδική εξαίρεση στο lockdown αποτελούν τα ειδικά σχολεία, τα οποία θα παραμείνουν ανοιχτά, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους αλλά και γιατί δεν αποδίδει η τηλεκπαίδευση σε αυτή την κατηγορία μαθητών.

Οι γονείς των μικρών μαθητών στέλνοντας τον κωδικό «4» στο 13033 θα μπορούν να παραλάβουν από τα σχολεία βιβλία και προσωπικά αντικείμενα που τυχόν έχουν ξεχάσει στις σχολικές αίθουσες, κατόπιν συνεννόησης με τους διευθυντές των σχολείων.

Εκπαιδευτική τηλεόραση

Ειδικότερα, από σήμερα το πρωί στις 9 ξεκινάει το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης από τη συχνότητα της ΕΡΤ2. Πρόκειται για τηλεοπτικά μαθήματα τα οποία απευθύνονται στους μαθητές Δημοτικού και ήδη έχουν γυριστεί αρκετά επεισόδια για να καλύψουν τις πρώτες μέρες μετάδοσης.

Το πρόγραμμα της Δευτέρας 16/11

09:00 ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

•    Γλώσσα Α’: Διδασκαλία για τον τονισμό (Εκπαιδευτικός: Σοφία Γεωργανά)
•    Διαθεματικό Β’: Μαθαίνω την ώρα (Εκπαιδευτικός: Δήμητρα Καρατζογιάννη)
•    Γλώσσα Γ’: Χρόνοι ρημάτων ενεργητικής φωνής (Εκπαιδευτικός: Ρενάτα Ζαφείρη)
•    Μαθηματικά Γ’ – Δ’: Τα τρίγωνα (Εκπαιδευτικός: Μίνα Τόδωρη)
•    Μελέτη Περιβάλλοντος Δ’: Σπονδυλωτά και ασπόνδυλα ζώα (Εκπαιδευτικός: Σοφία Παναγιωτοπούλου)
•    Μαθηματικά Β’-ΣΤ΄: Νοερές πράξεις Α (Πρόσθεση & Αφαίρεση) (Εκπαιδευτικός: Γιάννης Καραγιαννάκης)
•    Ιστορία Ε’: Η καθημερινή ζωή στο Βυζάντιο (Εκπαιδευτικός: Σοφία Κλαδά)
•    Γλώσσα Ε’ – ΣΤ’: Παράγραφος και κειμενικοί δείκτες (Εκπαιδευτικός: Κωνσταντίνα Πατρικάκου)

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Η σύγχρονη τηλεκπαίδευση θα αρχίσει την Τετάρτη, μετά τη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου και είναι υποχρεωτική. Μάλιστα, κατά τα διαδικτυακά μαθήματα η ύλη θα προχωράει κανονικά.

Σήμερα, Δευτέρα, οι διευθύνσεις των σχολείων σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, θα καταρτίσουν πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και θα κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές.

Κάθε διδακτική ώρα της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης θα έχει διάρκεια 30‘ και θα πραγματοποιείται από τις 14:10 έως τις 17:00. για τα δημοτικά, και από τις 14:10 έως τις 16:20 μ.μ. για τα νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων σύντομων διαλειμμάτων.

Για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ισχύουν οι ίδιες προϋποθέσεις με δωρεάν χρήση δεδομένων για τη σύνδεση με την πλατφόρμα Webex αλλά και σύνδεση μέσω του σταθερού τηλεφώνου.

Η ανακοίνωση των νέων μέτρων έχει φέρει διαμαρτυρίες από την πλευρά των εκπαιδευτικών που υπογραμμίζουν το μείζον και χρόνιο ζήτημα της ελλιπούς υλικοτεχνικής υποδομής στα σχολεία. Οι δάσκαλοι σημειώνουν ότι πολλοί εξ αυτών δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να εργαστούν εξ αποστάσεως.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας έχει προβλέψει για όσους εκπαιδευτικούς δεν διαθέτουν υπολογιστή να κάνουν μάθημα χρησιμοποιώντας τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό του σχολείου, ενώ έχει ξεκινήσει από πέρσι την άνοιξη αποστολή υπολογιστών και τάμπλετ που θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες, με το σύνολο, όπως σημειώνει το υπουργείο Παιδείας, να αγγίζουν τις 90.000 συσκευές.

* Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Μοιράσου το άρθρο:

             

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.