Αναστολή λειτουργίας Πρωτοβάθμιας:: Στις 12 το μεσημέρι οι ανακοινώσεις Κεραμέως

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες του edweek,  προβλέπει για τους μαθητές εκπαιδευτική τηλεόραση από τις 09:00 έως τις 12:00 και εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας webex από τις 14:00 έως 17:00 με πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί από τη διεύθυνση σπουδών.  Προβλέπεται επίσης και η  ταυτόχρονη χρήση των ψηφιακών τάξεων (π.χ. e-class ή e-me) για την ασύγχρονη ανταλλαγή εκπαιδευτικού υλικού, ασκήσεων και οδηγιών του προγράμματος διδασκαλίας. Οι ώρες προσδιορίστηκαν έτσι για την αποφυγή υπερφόρτωσης των δικτύων με την ταυτόχρονη λειτουργία της δευτεροβάθμιας. 

UpDate: Σάββατο 14/11, ώρα 10:14

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι  η εξ αποστάσεως σύγχρονη εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας webex ενδέχεται να ξεκινήσει την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου μετά τον εορτασμό της επετείου  της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.  Επίσης έχουμε την πληροφόρηση ότι η σύγχρονη εξ αποστάσεως μέσω webex θα εφαρμοστεί στους μαθητές των μεγάλων τάξεων και η ασύγχρονη ανταλλαγή εκπαιδευτικού υλικού, ασκήσεων με χρήση των ψηφιακών τάξεων (π.χ. e-class ή e-me) για τους μαθητές των μικρών τάξεων.

Οι ανακοινώσεις των συναρμόδιων υπουργών

Σήμερα , Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, θα ανακοινωθούν   οι αποφάσεις της Κυβέρνησης για την αναστολή   λειτουργίας των Δημοτικών  Σχολείων και Νηπιαγωγείων και βρεφονηπιακών σταθμών, μετά από σχετική εισήγηση  των ειδικών επιστημόνων του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, ο δείκτης μεταδοτικότητας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση παραμένει χαμηλός, ωστόσο το μέτρο κρίνεται απαραίτητο για να μειωθούν οι μετακινήσεις των γονέων κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και η κίνηση σε μικρά καταστήματα γύρω από τα σχολεία.

Παράλληλα με το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω η τηλεργασία, ενώ και πάλι θα λειτουργήσει το μέτρο της άδειας ειδικού σκοπού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι:

Η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων  θα έχει διάρκεια 2 εβδομάδες

Οι ανακοινώσεις   θα γίνουν στο υπουργείο Υγείας , από την υπουργό Παιδείας  Νίκη Κεραμέως, τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ειδικοί Επιστήμονες του υπουργείου Υγείας , που ολοκλήρωσαν χθες το βράδυ τη “μαραθώνια” συνεδρίασή τους, στην εισήγηση που συνέταξαν προτείνουν:

Α. Αναστολή λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων  της χώρας.

Β. Δια ζώσης λειτουργία των Σχολείων Ειδικής Αγωγής όλων των βαθμίδων

Διαβάστε επίσης:

Νέα εγκύκλιος | Άδεια ειδικού σκοπού σε γονείς μαθητών που τίθενται σε κατ’ οίκον περιορισμό

* Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Μοιράσου το άρθρο:

             

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.