Θεσσαλονίκη: Το Βελλίδειο μετατρέπεται σε κέντρο νοσηλείας κορωνοϊού;

Σκέψεις της κυβέρνησης να μετατραπεί το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, σε κέντρο νοσηλείας κορωνοϊού.

Στα πλάνα της κυβέρνησης βρίσκεται και η «κατασκευή» κλινικών Covid-19 κι εκτός νοσηλευτικών ιδρυμάτων, σε περίπτωση που η κατάσταση εκτροχιαστεί ακόμα περισσότερο. Το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο είναι ένα χώρος που θα εξυπηρετούσε μια τέτοια προοπτική.

Η σκέψη είναι να διαμορφωθεί ο χώρος, έτσι ώστε να είναι σε θέσει να υποδεχθεί ήπια περιστατικά που δε χρήζουν μηχανικής υποστήριξης.

Δεδομένου ότι η πανδημία στη Θεσσαλονίκη έχει πλέον ξεφύγει και είναι εκτός κάθε ελέγχου, ότι τα κρούσματα και οι διασωληνώσεις αυξάνονται μέρα με τη μέρα και ότι κάθε 24ωρο έχουμε και νέο ρεκόρ θανάτων, ήταν τουλάχιστον επιβεβλημένο ότι έστω και στο παρά ένα, η κυβέρνηση θα έπρεπε να καταστρώσει ένα πλάνο ώστε να μην «κρασάρει» το σύστημα Υγείας και γίνουμε μάρτυρες εφιαλτικών καταστάσεων.

Σύμφωνα με το Open TV υπάρχoυν ήδη κάποιες πρώτες σκέψεις στο Μαξίμου για να βοηθήσει τα νοσοκομεία αναφοράς της πρωτεύουσας της Μακεδονίας, που ασφυκτιούν, αναζητώντας χώρους όπου θα μπορούσαν να υποδεχθούν περισσότερους ασθενείς με κορωνοϊό.

Ήδη έχει γίνει «επίταξη» κλινών ΜΕΘ σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης, πέραν των νοσοκομείων αναφοράς, ενώ η κυβέρνηση έχει απευθυνθεί σε ιδιώτες γιατρούς να σπεύσουν να συνδράμουν στα νοσοκομεία της πόλης, αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Εν τω μεταξύ σε εγρήγορση βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες για την περίπτωση που θα χρειαστεί διακομιδή ασθενών Covid-19 σε άλλη πόλη αν παραστεί ανάγκη.

Θ. Δημόπουλος: Μεταφορά ασθενών από πόλη σε πόλη αν παραστεί ανάγκη

* Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Μοιράσου το άρθρο:

             

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.