Απεργία 20 Νοεμβρίου: Κατεβάζουν ρολά τα σχολεία, στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί

Πανελλαδική απεργία αύριο Τετάρτη 20 Νοεμβρίου: Σύσσωμος ο χώρος της Παιδείας θα δώσει το παρών στην απεργία καθώς δημόσιοι και ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί ανακοίνωσαν ότι απεργούν διεκδικώντας καλύτερες εργασιακές συνθήκες και απολαβές.
Οι εκπαιδευτικοί απεργούν για εργασιακή αξιοπρέπεια και στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα
Εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα θα συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση και δίνουν ραντεβού στο δρόμο διεκδικώντας μια σειρά αιτημάτων που αφορούν ζητήματα της εκπαίδευσης όσο και μισθολογικές αξιώσεις.
Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ (Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής) ενώνουν τις δυνάμεις τους και τις φωνές τους επιδιώκοντας καλύτερες εκπαιδευτικές συνθήκες, λύσεις στις ελλείψεις και τα προβλήματα που καταγράφονται στα σχολεία τρεις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς αλλά και να εισακουστούν τα οικονομικά τους αιτήματα.
Ποιοι απεργούν την Τετάρτη
Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί την Τετάρτη η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ, με αιχμή τις αυξήσεις σε μισθούς, τα μέτρα κατά της ακρίβειας και την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων. Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, από τις 5 το πρωί μέχρι την επόμενη μέρα, Τετάρτη στις 5 το πρωί.
Συμμετοχή στην απεργία -εκτός των εκπαιδευτικών- έχουν δηλώσει ομοσπονδίες οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων, εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και τραπεζοϋπαλληλικών οργανώσεων.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, υλοποιώντας σχετική απόφαση του Γενικού Συμβουλίου, αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας, μαζί με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα για την ανάδειξη των αιτημάτων της ΑΔΕΔΥ, με κυρίαρχο αίτημα: «Να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας-ΣΤΟΠ στην ακρίβεια» και την υπεράσπιση των κατακτήσεών της.
Η 24ωρη αυτή απεργία έρχεται ως συνέχεια των κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν στις 7 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) και ως συνέχεια των περσινών απεργιακών κινητοποιήσεων στις 28 Φεβρουαρίου, την Πρωτομαγιά και στις 21 Μαΐου.
Με την απεργία οι δημόσιοι υπάλληλοι διεκδικούν:
Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς άμεσα
Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού
Συλλογικές συμβάσεις εργασίας
Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 2017
Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ
Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας χωρίς καμία περικοπή του.
Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση.
Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία.
Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15 και τέλος στις συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων.
Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν. 4808/21) και του Ν. 5053/23 (Γεωργιάδη) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση – Επαναφορά του Ν. 1264/82.
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.
Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι λένε «όχι» στις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων οργανισμών και φορέων.
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο eDNews
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο X , στο Viber, στο Google News και στο Instagram
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Μοιράσου το άρθρο μας
| Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε. – If the images are subjected to copyright contact us in order to replace them. |































