Αναστασία Γκίκα | Έχουμε και άλλες επιλογές αν υπάρξει νέο πρόβλημα σε τηλεκπαίδευση

«Το σύστημα Webex της τηλεκπαίδευσης είχε δοκιμαστεί και λειτουργούσε χωρίς πρόβλημα σε περιοχές που είχαν μπει νωρίτερα σε lockdown όπως η Πέλλα, ή στα σχολεία που είχαν κλείσει λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού», τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 η γενική γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αναστασία Γκίκα.

Σημείωσε επίσης ότι «το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν άρχισαν να μπαίνουν στο ίδιο σύστημα και άλλες χώρες της Ευρώπης και αυτό ήταν κάτι που δε θα μπορούσε να δοκιμάσει το υπουργείο Παιδείας».

Τόνισε επίσης «ότι το υπουργείο επέλεξε την εταιρία CISCO γιατί πρόκειται για μεγάλη εταιρία, έδωσε τα εχέγγυα ότι προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα και η χρήση της πλατφόρμας είναι εντελώς δωρεάν προς το υπουργείο Παιδείας». Σε περίπτωση που υπάρξει εκ νέου πρόβλημα σημείωσε ότι : «Έχουμε και άλλες επιλογές, το υπουργείο είναι προετοιμασμένο σε κάθε περίπτωση».

Σύμφωνα με πληροφορίες του edweek στο υπουργείο Παιδείας μελετούν την εκ περιτροπής τηλεκπαίδευση με κυλιόμενο ωράριο. Πιθανά να ξεκινάνε πρώτα οι μαθητές Λυκείου και αργότερα αυτοί του Γυμνασίου. Μελετάται επίσης το κάθε σχολείο να προχωρήσει σε δικές του ρυθμίσεις μειώνοντας ώρες ή αλλάζοντας προγράμματα.

Υπουργείο Παιδείας – webex | Εξετάζεται εκ περιτροπής τηλεκπαίδευση και αλλαγή προγραμμάτων

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.