Η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών για τις εκλογές αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Στις εκλογές αιρετών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια αναφέρεται σε σχετική της ανακοίνωση η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ).

Η ανακοίνωση για τις εκλογές αιρετών

Είναι αλήθεια ότι στα «πέτρινα» χρόνια της πολιτικής παρακμής και της αποστροφής στο συνδικαλισμό, εξέλιπαν αρκετές φορές οι ελπίδες, οι προσδοκίες, η αναμονή για το επόμενο…

Αυτό που δεν έλειψε και δε θα λείψει ποτέ από εμάς,  είναι η ακλόνητη πεποίθηση πώς αυτή η Παράταξη η Π.Ε.Κ., η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών είναι εκείνη που μπορεί να ταράξει τα λιμνάζοντα συνδικαλιστικά νερά, να δώσει ζωή σε ένα παλαιωμένο συνδικαλιστικό λόγο, να μπολιάσει την ξύλινη σκέψη με ιδέες, προτάσεις, σχέδιο.

Από αυτή την  πεποίθηση πηγάζει και η απόφασή μας – των πιστών στη συλλογική  κίνηση και την προοδευτική  αλλαγή-  να στηρίξουμε  με όσες δυνάμεις διαθέτουμε  την Παράταξη και την προσπάθειά της στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Δ.Ε. στις εκλογές της 2ης Νοέμβρη 2024.

Η Π.Ε.Κ. χρειάζεται τη στήριξη και την υποστήριξη όλων, επειδή:

•    Είναι η Παράταξη που αγωνίζεται με δράσεις, λόγο και επιχειρήματα για τα δίκαια αιτήματα του κλάδου.
•    Έχει και παράγει θέσεις για όλα τα θέματα της εκπαίδευσης. Δεν αρκείται σε στείρα και ατελέσφορη αντιπαράθεση.
•    Αναδεικνύει μέσα και έξω από την ΟΛΜΕ  τη γκρίζα πραγματικότητα της καθημερινότητας του εκπαιδευτικού που  αγωνίζεται και  προτείνει συγκεκριμένες ρυθμίσεις για την ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου των εκπαιδευτικών  και τη βελτίωση των όρων και των συνθηκών άσκησης του εκπαιδευτικού έργου.
•    Υπερασπίζεται και προστατεύει με αίσθηση ευθύνης τους εκπαιδευτικούς από την  αυταρχική και βίαιη άσκηση εξουσίας από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
•    Είναι η Παράταξη που δεν πρόκρινε ποτέ μικροπαραταξιακά οφέλη, δεν είπε ποτέ ψέματα, δεν ξεγέλασε για να κερδίσει ψήφους.
Από καρδιάς  λοιπόν,  καταθέτοντας  την πρότασή μας στον κλάδο καλούμε τους συναδέλφους όλους/ες και ειδικά εκείνους/ες που απογοητευμένοι/ες από τη συνδικαλιστική δράση απέχουν μέχρι σήμερα, τώρα να ψηφίσουν!

Απευθυνόμαστε σε όλες και όλους, χωρίς παραταξιακούς διαχωρισμούς, και σας καλούμε να συμμετάσχετε μαζικά στις εκλογές στις 2 Νοεμβρίου, για την επιλογή των αιρετών εκπροσώπων μας στο ΚΥΣΔΕ, στα ΑΠΥΣΔΕ και στα ΠΥΣΔΕ.

•    Με τη συμμετοχή μας επιβεβαιώνουμε τη διάθεση μας να δώσουμε τη μάχη για διαφάνεια, αξιοκρατία και δικαιοσύνη στη διοίκηση της εκπαίδευσης.
•    Υπερασπιζόμαστε ένα θεσμό δεκαετιών ο οποίος αποτελεί όργανο ελέγχου της διοίκησης.
•    Δυναμώνουμε τη φωνή μας στα πεδία λήψης των αποφάσεων που μας αφορούν

Επειδή η στήριξη στην Π.Ε.Κ. δίνει ελπίδα και προοπτική.

ΣΤΙΣ  2/11/2024 ΨΗΦΙΖΩ Π.Ε.Κ.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο eDNews
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο X , στο Viber, στο Google News και στο Instagram
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

 

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replace them.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

edweek.gr
Επισκόπηση Απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies έτσι ώστε να μπορούμε εμείς και οι συνεργάτες μας να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούνται λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες. Οι πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή χρησιμοποιούνται για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν σε ολόκληρο το διαδίκτυο.