Εκπαιδευτικοί: Σεμινάρια για τη διδασκαλία της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε.), κατά το χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου 2025 – Μαρτίου 2025, διοργανώνει για τους εκπαιδευτικούς δύο τρίωρα δωρεάν διαδικτυακά απογευματινά σεμινάρια, για τα μαθήματα “Experience AI”.
Απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αφορούν στη διδασκαλία του τρόπου λειτουργίας της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης σε εφήβους.
Τα σεμινάρια επικεντρώνονται σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης που σχετίζονται με τους νέους και έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων.
Συγκεκριμένα, στο πρώτο σεμινάριο (μέρος Α΄) αναλύονται τα μαθήματα:
- Τι είναι το AI;
- Πώς μαθαίνουν οι υπολογιστές από δεδομένα
- Προκαταλήψεις εντός, προκαταλήψεις εκτός
Στο δεύτερο σεμινάριο (μέρος Β΄) αναλύονται τα μαθήματα:
- Δέντρα απόφασης
- Επίλυση προβλημάτων με μοντέλα ML
- Κάρτες μοντέλου και σταδιοδρομία
Δηλώσεις συμμετοχής εκπαιδευτικών
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή από εδώ: https://www.experience-ai.gr/calendar/
Πιο συγκεκριμένα οι ημερομηνίες διεξαγωγής των διαδικτυακών σεμιναρίων είναι:
27 Φεβρουαρίου 2025 & 11 Μαρτίου 2025
https://www.experience-ai.gr/pexp_ai_27_02_2025/
7 Μαρτίου 2025 & 27 Μαρτίου 2025
https://www.experience-ai.gr/ai/exp_ai_17_03_2025/
Σε όσους εκπαιδευτικούς θα τα παρακολουθήσουν θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Επισημαίνεται ότι, σε ότι αφορά στη χορήγηση των αδειών για τη διαδικτυακή παρακολούθηση των σεμιναρίων, ισχύουν οι διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 59 του ν. 3528/2007 (Α’ 26) και της παρ. 6 του άρθρου 38 του ν. 4351/2015 (Α’ 164), σε συνδυασμό με τις διατάξεις του εδαφίου κγ’ της παρ.2 του άρθρου 3 της υπό στοιχεία Φ.353.1/324/105657/Δ1/08-10-2002 (Β’1340) Υ.Α., όπως αντικαταστάθηκε με την υπ’ αριθμ. πρωτ. Φ353.1/17/81587/Δ1/17-07-2012 (Β’ 2214) Υ.Α. και της παρ. 2 του άρθρου 6 της υπό στοιχεία 170405/ΓΓ1/28-12-2021 (Β’ 6273) Υ.Α. ως προς την αρμοδιότητα των Διευθυντών Εκπαίδευσης να χορηγούν άδεια για επιμορφωτικούς και επιστημονικούς λόγους.
Σε κάθε περίπτωση η συμμετοχή των εκπαιδευτικών να μη διαταράξει την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.
Διαβάστε εδώ περισσότερες πληροφορίες
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο eDNews
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο X , στο Viber, στο Google News και στο Instagram
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Μοιράσου το άρθρο μας
| Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε. – If the images are subjected to copyright contact us in order to replace them. |






























