Lockdown | Τι ισχύει για τις θεραπείες ειδικής αγωγής

Πέρα από τα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων ανοιχτά θα παραμείνουν κατά τη διάρκεια του lockdown και τα κέντρα συνεδριών ειδικής αγωγής, όπως είναι οι εργοθεραπείες, λογοθεραπείες και ψυχοπαιδαγωγικά προγράμματα.

Πρόκειται για μία απόφαση πολύ σημαντική για χιλιάδες οικογένειες, αφού την περασμένη άνοιξη όταν έκλεισαν τα σχολεία και διακόπηκαν τέτοιου είδους θεραπείες βίωσαν μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

Για τη μετακίνηση των παιδιών στα κέντρα αυτά οι γονείς και συνοδοί θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033 με τη σήμανση 1 (η οποία ισχύει και για τις επισκέψεις σε γιατρούς και φαρμακεία) ή να έχουν στην κατοχή τους την αντίστοιχη βεβαίωση μετακίνησης εκτυπωμένη ή χειρόγραφη.

Επιπλέον θα λάβουν από το κέντρο βεβαίωση με το πρόγραμμα θεραπειών του παιδιού. Η βεβαίωση θα αναγράφει το ονοματεπώνυμο του παιδιού, τις ημέρες, ώρες έναρξης και λήξης των θεραπειών, ενώ θα φέρει σφραγίδα του κέντρου.

Οι γονείς/ συνοδοί θα μπορούσαν επίσης να έχουν μαζί τους είτε γνωμάτευση του ΚΕΠΑ είτε τις γνωματεύσεις από τον ΕΟΠΥΥ ή άλλο ταμείο.

Σημειώνεται ότι κανονικά μπορούν να γίνονται και οι κατ’οίκον εργοθεραπείες- λογοθεραπείες, ενώ ανοιχτά θα μείνουν και τα κολυμβητήρια για μαθήματα θεραπευτικής κολύμβησης. Ωστόσο αυτό δεν ισχύει για όλα τα άτομα με αναπτυξιακές διαταραχές ή αναπηρία, αλλά μόνο για εκείνα στα οποία έχει συνταγογραφηθεί η κολύμβηση ως μέθοδος θεραπείας.

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.