Lockdown | Πόσα άτομα επιτρέπονται στο αυτοκίνητο – Τι ισχύει για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Μετακινήσεις εκπαιδευτικών: Από το νέο lockdown που τίθεται σ’ εφαρμογή από σήμερα, Σάββατο 7 Νοεμβρίου, δεν λείπουν τα μέτρα για τις μετακινήσεις με ταξί και αυτοκίνητο. Εξαιρέσεις για τους μαθητές και τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς. 

Το επιτρεπτό όριο των ατόμων εντός των οχημάτων μειώνεται, καθώς στα ταξί και τ’ αυτοκίνητα επιτρέπεται ένας επιβάτης, δηλαδή ο οδηγός και ένα ακόμη άτομο.

Εξαίρεση αποτελεί η μεταφορά ανθρώπου που εκτελείται για λόγους υγείας, για ιατρικούς λόγους. Δηλαδή, σε αυτήν την περίπτωση επιτρέπεται ένα επιπλέον άτομο (δεύτερος επιβάτης).

Παράλληλα, ο περιορισμός του ενός επιβάτη δεν ισχύει και για την περίπτωση των γονέων με ανήλικα τέκνα.

Το ίδιο ισχύει και για τους μαθητές που εξυπηρετούνται με ταξί σε μη αστικές περιοχές για τη μετάβασή τους στο σχολείο. Επιτρέπεται δηλαδή να μετακινηθούν έως και 4 άτομα, πάντα με χρήση μάσκας, αλλά και με σχετική δήλωση από τον διευθυντή του σχολείου.

Η εν λόγω εξαίρεση αφορά και τους εκπαιδευτικούς στις ίδιες περιοχές, δηλαδή τις μη αστικές, που εξυπηρετούνται είτε με ταξί ή με όχημα ενός εκ των 3-4 εκπαιδευτικών, επίσης με σχετική δήλωση από τον διευθυντή του σχολείου.

Δήλωση  Χαρδαλιά: Με δήλωση του Διευθυντή του σχολείου τα γκρουπ των εκπαιδευτικών
Πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας από τον κορωνοϊό,  ενημέρωσε ότι σε μη αστικές περιοχές και με γραπτή δήλωση του Διευθυντή του σχολείου θα μπορεί να γίνεται η μετακίνηση των εκπαιδευτικών που εργάζονται στη σχολική μονάδα με ένα αυτοκίνητο (έως 4 άτομα).

Διαβάστε επίσης:

Lockdown Ι Μετακινήσεις από νομό σε νομό – Τι ισχύει για τους εκπαιδευτικούς

* Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Μοιράσου το άρθρο:

          

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.