Εισηγήσεις ειδικών προς Κ. Μητσοτάκη για κλείσιμο Λυκείων και ολικό lockdown

Ολικό lockdown στη χώρα ανακοινώνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο, Πέμπτη, στις 12:00, σε μια ύστατη προσπάθεια να αναχαιτιστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το lockdown θα έχει άμεση ισχύ και ενδέχεται να ισχύσει από την ερχόμενη Παρασκευή για 15 ή για 30 ημέρες.

Τις εισηγήσεις προς τον Πρωθυπουργό έκαναν σήμερα  οι ειδικοί επιστήμονες λοιμωξιολόγοι  στη σύσκεψη που είχαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι οποίοι κατέληξαν στο απευκταίο ενδεχόμενο, βλέποντας καθημερινά να αυξάνονται δραματικά τα κρούσματα στο λεκανοπέδιο Αττικής αλλά και στην υπόλοιπη χώρα.

Εν τω μεταξύ το iefimerida.gr επιβεβαιώνει πως στο τραπέζι υπάρχει η πρόταση για να κλείσουν τα Λύκεια. Ερώτημα παραμένει τι θα γίνει με τα γυμνάσια. Τα δημοτικά σχολεία θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν πιθανότατα, όπως ισχύει και στη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα κατεγράφη νέο «μαύρο ρεκόρ» κρουσμάτων, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 2.646 νέες μολύνσεις. Χθες, υπενθυμίζεται ότι ανακοινώθηκαν 2.166 νέα κρούσματα Covid-19, 13 θάνατοι και 169 ασθενείς διασωληνωμένοι.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές: «Τις τελευταίες μέρες παρά τα μέτρα παρατηρείται εκθετική αύξηση κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό είναι ένα σήμα συναγερμού γιατί θα ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας. Γι’ αυτό όπως και στην προηγούμενη φάση πρέπει να ληφθούν όποια μέτρα χρειάζονται για να ανακοπεί η πανδημία. Δεν μπορούμε να περιμένουμε όταν βλέπουμε το πρόβλημα να έρχεται. Η κατάσταση εκτιμάται καθημερινά. Τα μέτρα μελετώνται και θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό ύστερα από τις εισηγήσεις των ειδικών αύριο στις 12.00, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας».

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.