Σχολεία: Αντί για συντήρηση και ασφάλεια ψηφιακή αναβάθμιση και “καθρεφτάκια για ιθαγενείς”
Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής, για τα παραμελημένα σχολεία και την ψηφιακή αναβάθμιση που προτείνει ο υπουργός Παιδείας αντί για τη συντήρησή τους, την ακρίβεια και τα μαθητικά καλάθια της κυβέρνησης – ¨καθρεφτάκια για ιθαγενείς¨.
Στην ανακοίνωση οι γονείς τονίζουν ότι “οι αγωνίες μας δε μετατρέπονται σε φόβο. Οι ανάγκες των παιδιών μας, όλων των παιδιών είναι πάνω από όλα.” και προειδοποιούν ότι “θα συνεχίσουμε μέσα από πολύμορφες δράσεις το επόμενο διάστημα να διεκδικούμε να καλυφθούν”.
Η ανακοίνωση:
Είναι δυνατόν τα σχολεία μας να είναι ασυντήρητα και στο έλεος των καιρικών συνθηκών και ο Υπουργός να μας μιλάει για ψηφιακή αναβάθμιση και ¨καθρεφτάκια για ιθαγενείς¨ ;;;
Είναι δυνατόν οι οικογένειες να στενάζουν από την ακρίβεια και να σκέφτονται πως θα στηρίξουν τα παιδιά τους και η κυβέρνηση να μας μιλάει για μαθητικά καλάθια;;;
Είναι δυνατόν να ξεκινά σε λίγες μέρες η σχολική χρονιά και το Υπουργείο να ετοιμάζεται, όπου δεν πρόλαβε τα προηγούμενα χρόνια, να στοιβάξει 25-29 μαθητές ανά τάξη, αγνοώντας ακόμα και τον μεγάλο αριθμό παιδιών με μαθησιακές και άλλες δυσκολίες;;;
Να παραβλέπει ακόμη και τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας που προβλέπει ο νόμος για τα τετραγωνικά μέτρα που πρέπει να έχουν οι σχολικές αίθουσες (2τ.μ. ανά μαθητή);;;;;;
Ε ναι, αυτό το Υπουργείο τα κάνει όλα δυνατά!
Και την Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη το τερμάτισε, χτυπώντας με χημικά τη συγκέντρωση εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών έξω από το Υπουργείο.
Μια συγκέντρωση που επίκεντρο είχε τις αγωνίες χιλιάδων γονιών, χιλιάδων εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα για το πώς θα γίνει μάθημα μέσα σε σαρδελοποιημένες αίθουσες. Για το πώς θα βοηθηθούν τα παιδιά με ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες να προχωρήσουν μαζί με τους υπόλοιπους συμμαθητές τους.
Καταγγέλλουμε τη στάση του Υπουργείου να επιτεθεί απέναντι σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς που ζήτησαν συνάντηση μαζί του για να του εκθέσουν όλα τα παραπάνω.
Τονίζουμε ότι οι αγωνίες μας δεν μετατρέπονται σε φόβο. Οι ανάγκες των παιδιών μας, όλων των παιδιών είναι πάνω από όλα και θα συνεχίσουμε μέσα από πολύμορφες δράσεις το επόμενο διάστημα να διεκδικούμε να καλυφθούν.
Καλή αγωνιστική χρονιά σε όλους,
…. και στον Υπουργό που «παίρνει» μέτρα για την βία στα σχολεία ενώ είναι ο πρώτος που, πριν ακόμα ξεκινήσουν τα σχολεία, δε δίστασε να ρίξει χημικά και να χτυπήσει με γκλομπς, γονείς και εκπαιδευτικούς, παρόλο που βρισκόταν στο χώρο και μικρά παιδιά!
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο eDNews
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο X , στο Viber, στο Google News και στο Instagram
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Μοιράσου το άρθρο μας
| Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε. – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them. |






























