ΣΕΠΕ Χαλκιδικής: Ενημέρωση για προσκλήσεις νεοδιόριστων σε συνάντηση για υπηρεσιακούς λόγους

Ενημέρωση σχετικά με τις προσκλήσεις νεοδιόριστων σε συνάντηση με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Π.Ε. Χαλκιδικής για υπηρεσιακούς λόγους – Κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής «Ο Αριστοτέλης», μετά από την ενημέρωση που είχε για κλήσεις νεοδιόριστων εκπαιδευτικών σε συνάντηση για υπηρεσιακούς λόγους, από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Π.Ε. Χαλκιδικής, προγραμμάτισε και συναντήθηκε την Τρίτη 27/08/2024 με τον ίδιο προκειμένου να λάβει γνώση για το περιεχόμενο της συνάντησης.

Στη συνάντηση ο Διευθυντής Εκπαίδευσης δήλωσε ότι πρόκειται για ενημέρωση των εκπαιδευτικών σχετικά με την ατομική αξιολόγηση, λόγω της μη συμμετοχής των εκπαιδευτικών σε αυτή, καθώς και για το τι προβλέπει η σχετική νομοθεσία. Σε ερώτησή μας αν πρόκειται να ασκήσει οποιαδήποτε πίεση, απειλή, ποινή προς τους/τις απεργούς συναδέλφους/ισσες επανέλαβε ότι η συνάντηση είναι ενημερωτική και μόνο.

Γινόμαστε μάρτυρες για άλλη μία φορά των αυταρχικών ενεργειών και πιέσεων, είτε άμεσων είτε έμμεσων, του Υπουργείου Παιδείας που προσπαθεί να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση, τη νόμιμη συμμετοχή των συναδέλφων στην Απεργία – Αποχή που είναι σε ισχύ από την Ολομέλεια Προέδρων την 1 η του Απρίλη του 2024 και η οποία επαναπροκηρύχθηκε και από την 93η Γ.Σ. της ΔΟΕ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Χαλκιδικής ο «Αριστοτέλης»:

  • Διαμηνύει προς τη διοίκηση και πάσα κατεύθυνση ότι δε θα δεχτεί για κανέναν
    εκπαιδευτικό οποιαδήποτε πίεση, απειλή, εκβιασμό, αυταρχική συμπεριφορά. Η
    συμμετοχή σε απεργιακές δράσεις του συνδικάτου είναι δικαίωμα.
  • Αποφασίζει την παρουσία των μελών του, στο πλευρό των συναδέλφων/ισσών που έλαβαν κλήση προς συνάντηση, την Τρίτη 03/09/2024, κατά την οποία έχουν οριστεί οι συναντήσεις.
  • Ζητά τη συνδρομή της Δ.Ο.Ε., ώστε με οποιοδήποτε μέσο χρειαστεί, να δράσει σε κάθε ενδεχόμενη εφαρμογή αυταρχικών, τιμωρητικών ενεργειών από τη Δ.Π.Ε. Χαλκιδικής.
  • Κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας για την Τρίτη 03/09/2024, από τις 09:00 π.μ., ώστε να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι/ισσες, στηρίζοντας με την παρουσία τους στα γραφεία της Δ.Π.Ε. Χαλκιδικής τους/τις νεοδιόριστους συναδέλφους μας. Το παρόν έγγραφο αποτελεί και ειδοποίηση προς τη Δ.Π.Ε. Χαλκιδικής.
  • Δηλώνει, επίσης, προς κάθε κατεύθυνση ότι θα διασφαλίσει την ενότητα του αγώνα μας, ενάντια σε κάθε διασπαστική πρωτοβουλία και ομάδα, ενάντια σε κάθε αυτόκλητο συντονιστή.

Το Δ.Σ. θα υπερασπιστεί με συνέπεια την υπόσταση του συλλόγου και θα αγκαλιάσει κάθε φανερή, ανοιχτή διαδικασία που δεν υποσκάπτει τον Σ.Ε.Π.Ε. Χαλκιδικής. Η δράση μας διέπεται από τη συλλογικότητα και διασφαλίζεται μέσα από το σεβασμό στα θεσμοθετημένα όργανα. Εκφράζεται δε μέσω των δημοκρατικά εκλεγμένων, νόμιμων εκπροσώπων του στο Δ.Σ. Σχετικά με το θέμα αυτό θα ακολουθήσει ιδιαίτερη ανακοίνωση.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο eDNews
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο X , στο Viber, στο Google News και στο Instagram
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

     

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

edweek.gr
Επισκόπηση Απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies έτσι ώστε να μπορούμε εμείς και οι συνεργάτες μας να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούνται λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες. Οι πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή χρησιμοποιούνται για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν σε ολόκληρο το διαδίκτυο.