Κορωνοϊός – Eκπαιδευτικοί | Κινητοποίηση στον ΕΟΔΥ για τα μέτρα στα σχολεία

Κινητοποίηση στα γραφεία του ΕΟΔΥ στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει αύριο, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, οι εκπαιδευτικοί της Ε’ ΕΛΜΕ της πόλης, με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και τα ελλιπή μέτρα κατά της διασποράς της πανδημίας.

  • Η παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 14:30.
Το κάλεσμα της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΟΔΥ (γωνία Εγνατίας και Αριστοτέλους)

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 2/11, ΣΤΙΣ 2.30 μ.μ.

ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ!

Βρισκόμαστε σε μία ανεξέλεγκτη έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού και τα κρούσματα αυξάνονται σε σχολεία της περιοχής μας, έχουν κλείσει τμήματα και έχουν μπει συνάδελφοι\ισσες σε καραντίνα. Παρόλα αυτά μαθητές και εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να στοιβάζονται σε πολυπληθή τμήματα, σε ακατάλληλους χώρους και κτήρια (υπόγεια, προκάτ, μικρές αίθουσες χωρίς αερισμό), χωρίς αποστάσεις και χωρίς το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας.

Σε όλες τις περιπτώσεις κανένα δωρεάν διαγνωστικό τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, καμία διαδικασία ιχνηλάτησης από τον ΕΟΔΥ, κανένα μέτρο ελέγχου από το υπουργείο υγείας. Τμήματα κλείνουν και εκπαιδευτικοί μπαίνουν σε καραντίνα με προφορικές οδηγίες, κανένα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ δεν επισκέπτεται τα σχολεία στα οποία υπάρχουν κρούσματα. Στα νοσοκομεία μαθητές και εκπαιδευτικοί κάνουν ουρές για τεστ, αντιμετωπίζουν την άρνηση των σεκιούριτι να εισέλθουν στο χώρο για εξέταση και οι περισσότεροι αποχωρούν αφού δεν τους επιτράπηκε να κάνουν το τεστ.

ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ

Η κατάσταση στα σχολεία είναι δραματική.  Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν αφεθεί μόνοι τους με οδηγίες ατομικής ευθύνης! Όσοι ανησυχούν θα πρέπει να αναλάβουν το κόστος των διαγνωστικών τεστ απευθυνόμενοι σε ιδιωτικά κέντρα. Όσοι δεν έχουν την ανάλογη οικονομική δυνατότητα, στην πραγματικότητα δεν έχουν καμιά λύση!

Καθώς η πανδημία του κορωνοϊού βρίσκεται σε έξαρση, αποκαλύπτονται οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, που αφού άνοιξε τα σχολεία χωρίς κανένα μέτρο προστασίας (εκτός από τη μάσκα), προχωράει στην προώθηση της «ανοσίας της αγέλης» στην εκπαιδευτική κοινότητα, αδιαφορώντας για την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

ΚΡΟΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, με αλαζονεία και αυταρχισμό αντιμετωπίζουν τα δίκαια και  αναγκαία αιτήματα μας ως περιττό κόστος! και μαθητές και εκπαιδευτικούς ως αναλώσιμους! Σήμερα, με τα κρούσματα να εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο, συνεχίζουν την ίδια τακτική και δίνουν οδηγίες σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Όμως, χωρίς τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, χωρίς καμιά ουσιαστική παρέμβαση από τους Δήμους και το ΥΠΑΙΘ, είναι ολοφάνερο ότι τα κρούσματα θα αυξάνονται καθημερινά, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

ΈΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΚΡΟΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΩΣΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΡΑ!

  • Άμεση παρέμβαση κλιμακίου του ΕΟΔΥ στα σχολεία όπου υπάρχει κρούσμα για ιχνηλατήσεις και τεστ σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και στις οικογένειές τους.
  • Αν δε μπορεί και δε θέλει ο ΕΟΔΥ, να αναλάβουν οι  Δήμοι να προστατέψουν τους κατοίκους τους.
  •  Δωρεάν τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
  • Απολύμανση των σχολείων από ειδικά συνεργεία των Δήμων.
  • Άμεση πρόσληψη και διάθεση μόνιμου προσωπικού καθαριότητας.
  • 15 μαθητές ανώτερο όριο σε κάθε τμήμα.
  • Πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού και δημιουργία περισσότερων μικρότερων αριθμητικά τμημάτων.
  • Σχολικό νοσηλευτή/τρια σε κάθε σχολείο και σχολιατρική υπηρεσία για τη διαχείριση των κρουσμάτων.
  • Ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας με βάση τις θέσεις του υγειονομικού κινήματος (αύξηση ΜΕΘ/ΜΑΘ, προσλήψεις, δωρεάν μαζικά τεστ στον πληθυσμό)

Με βάση τα παραπάνω:

  • Καλούμε τους συναδέλφους να ενημερώνουν άμεσα τα μέλη του Δ.Σ. για περιπτώσεις κρουσμάτων στα σχολεία μας.
  • Προχωράμε άμεσα σε πλήρη καταγραφή και δημοσιοποίηση των κρουσμάτων (εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, βοηθητικό προσωπικό) στα σχολεία της ΕΛΜΕ μας, αλλά και κάθε αναγκαίου αιτήματος και μέτρου που πρέπει να ληφθεί για την προστασία και την ασφαλή λειτουργία των σχολείων μας.
  • Οργανώνουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις σε επίπεδο Διεύθυνσης διεκδικώντας να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Αλλά και σε κεντρικό επίπεδο, σε συντονισμό και συνεργασία με τις ΕΛΜΕ, τους Συλλόγους ΠΕ και με τους φορείς του γονεϊκού κινήματος.
  • Οργανώνουμε παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΟΔΥ. (γωνία Εγνατίας και Αριστοτέλους) τη Δευτέρα 2/11 στις 2.30 μ.μ.  και καλούμε τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος.
  • Οργανώνουμε την ίδια μέρα και ώρα, στον ίδιο χώρο, συνέντευξη τύπου.

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους, μαζί να δώσουμε αυτόν τον αγώνα

Για το δημόσιο σχολείο, για την υγεία μας, για τις ζωές μας

 

* Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Μοιράσου το άρθρο:

          

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.