31 Οκτωβρίου | Παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης

Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι…

Η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης γιορτάζεται εδώ και 81 χρόνια την 31η Οκτωβρίου κάθε χρόνου, σε ανάμνηση της ίδρυσης του Διεθνούς Ινστιτούτου Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων στο Μιλάνο στις 31 Οκτωβρίου 1924.

Βιβλία για την αποταμίευση:

  • Η Τσεπούλα και ο Κουμπαράκος, ένα παραμύθι για την αποταμίευση! [Συγγραφή Κειμένου: Κυριακή Τρακάδα – Εικονογράφηση: Πάνος Καψάσκης]
  • Αν κάθε μέρα… [Συγγραφή Κειμένου: Αντώνης Παπαθεοδούλου – Εικονογράφηση: Μυρτώ Δεληβοριά]. Το βιβλίο μιλάει για την αποταμίευση από μια διαφορετική, ευρύτερη οπτική γιατί η αποταμίευση δεν είναι μόνο ο κουμπαράς των παιδιών που γεμίζει νομίσματα. Είναι μια ευκαιρία να ανακαλύψουν πως για να πετύχουν κάτι μεγάλο, αρκεί να κάνουν κάθε μέρα κάτι μικρό, να δοκιμάσουν να είναι συνεπή και να μάθουν να σκέφτονται αισιόδοξα το μέλλον.

Eurobank: Η Κουμπαρούπολη app (για κινητά και tablet Android) είναι μια δωρεάν διαδραστική εφαρμογή που βοηθά να μάθει το παιδί την αξία της αποταμίευσης. Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και δημοτικού. Είναι πιστοποιημένη από παιδαγωγούς και παιδοψυχολόγους.
Η Κουμπαρούπολη είναι μια εικονική πόλη. Με την καθοδήγησή των γονέων του το παιδί περιηγείται στο ταχυδρομείο, την αγορά, τη σχολή και την τράπεζα και δημιουργεί τον δικό του ψηφιακό κουμπαρά. Βάζει στόχους, αποταμιεύει και μαθαίνει να προγραμματίζει τα οικονομικά του ώστε να τους εκπληρώσει, πάντα με την έγκρισή σας. Μέσα από την επιβράβευση, εκπαιδεύεται στη σωστή διαχείριση των χρημάτων του και αποκτά πειθαρχία, τάξη, υπομονή και υπευθυνότητα.

– Προτάσεις κατασκευών για την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης, εδώ.

  • Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας

 

 

* Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Μοιράσου το άρθρο:

          

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.