Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος | Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Υλικό για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος | Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Υλικό για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 

Το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος, με αφορμή την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου προτείνει  το παρακάτω ψηφιακό υλικό, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί στις σχολικές τάξεις στα πλαίσια του εορτασμού της Εθνικής Επετείου.

Με το υλικό αυτό και με αφορμή την Εθνική Επέτειο δίνεται η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να αναδείξουν περισσότερες πτυχές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, μέσα από τα πρόσωπα Ελλήνων Εβραίων που έζησαν τον Πόλεμο και την Κατοχή σε όλες τις εκδοχές συμπεριφορών, δράσεων και συλλογικών ταυτοτήτων: στρατιώτες και αξιωματικοί, όμηροι στρατοπέδων συγκέντρωσης, κρυμμένα παιδιά, αντιστασιακοί και αντάρτες. Το εκπαιδευτικό αυτό υλικό περιλαμβάνει ένα σύνολο ατομικών ιστοριών μέσα από μαρτυρίες, οικογενειακές φωτογραφίες, και αντικείμενα, έγγραφα, εφημερίδες που ευελπιστούμε να  φέρουν σε επαφή το παλιό και το καινούριο, υπογραμμίζοντας τη σημασία του πατριωτικού αισθήματος, της αντίστασης, της αλληλεγγύης και της ευθύνης του ατόμου και του συνόλου σε συνθήκες κρίσης. Το ψηφιακό υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εξ αποστάσεως, τόσο μέσα στην σχολική τάξη, όσο και από το σπίτι, εμπλουτίζοντας τα εργαλεία μάθησης.

  • Μπορείτε να δείτε εδώ, τι περιλαμβάνει η πρόταση του ΕΜΕ.

Ως εκπαιδευτική δράση που συνδέει την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με την Διεθνή Ημέρα Μνήμης Θυμάτων του Ολοκαυτώματος (27η Ιανουαρίου), προτείνουμε το Πρόγραμμα Crocus που αποτελεί έναν απτό τρόπο να γνωρίσουν οι νέοι άνθρωποι το θέμα του Ολοκαυτώματος και να ενισχυθεί η γνώση τους σχετικά με τους κινδύνους των διακρίσεων, των προκαταλήψεων και της μισαλλοδοξίας.

Περισσότερες πληροφορίες  για το Πρόγραμμα Crocus είναι διαθέσιμες, εδώ.

Διαβάστε περισσότερα για τον Συν/χη Μορδοχάι Φριζή (1893 -1940)

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.