Α. Λινού: Κανείς δεν μπορεί να ξέρει πόσα είναι τα ασυμπτωματικά κρούσματα στα σχολεία

Ξέρουμε μόνο ότι τα σχολεία δεν έχουν συμπτωματικά κρούσματα, αλλά δεν έγινε ποτέ ιχνηλάτιση ή ομαδικό τεστ σε ένα σχολείο για να γνωρίζουμε τα ασυμπτωματικά.

Χωρίς άμεσα μέτρα τον επόμενο μήνα θα έχουμε 2.000 κρούσματα κορωνοϊού, εκτίμησε η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, λοιμωξιλόγος κ. Αθηνά Λινού, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

«Πάμε προς τα 2.000 κρούσματα σε ένα μήνα, αν δεν πάρουμε άμεσα μέτρα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να πάρουμε μέτρα μεθαύριο. Στην κλινική ιατρική αν δεν πάρεις μέτρα άμεσα, την ίδια μέρα, ισχύει και για τις επιδημίες, άμεσα μέτρα πρέπει να πάρουμε»

«Αν γίνει lockdown θα πρέπει να κλείσουν και σχολεία και τα πάντα»

Η κ. Λινού μάλιστα, απάντησε εμμέσως στις αναφορές Κεραμέως – Χαρδαλιά ότι στα σχολεία έχουμε ελάχιστα κρούσματα, εξηγώντας ότι αυτό αφορά μόνο στα συμπωματικά κρούσματα, καθώς λόγω απουσίας ομαδικών τεστ δεν έχουμε καμία εικόνα για το τι γίνεται με τα ασυμπτωματικά.

Επανέλαβε με σαφήνεια ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για το συνωστισμό στα λεωφορεία ώστε να μετακινούνται με ασφάλεια οι άνθρωποι, ενώ τόνισε ότι η φημολογούμενη απαγόρευση της κυκλοφορίας τις νύχτες μπορεί να φέρει μη προσδοκόμενα αποτελέσματα.

«Δεν έχει μελετηθεί  και φοβάμαι το μέτρο απαγόρευσης. Δεν έχουν ερωτηθεί οι άνθρωποι τι θα κάνουν αν απαγορευτεί η κυκλοφορία. Γιατί υπάρχει ο κίνδυνος αυτοί που τώρα είναι στις πλατείες να πουν ότι θα πάω σπίτι να κοιμηθώ, αλλά μπορεί και να πουν κι ότι θα κάνω πάρτι σε κλειστό χώρο…»

Όλες οι Ειδήσεις και τα Τελευταία Νέα για την Εκπαίδευση στο edweek.gr

Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις για τον Covid-19

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.