Φοιτητική ομάδα Ρουβίκωνα | Συνθήματα στην πρόσοψη του ΥΠΑΙΘ – Αποδοκιμάζει η κυβέρνηση

Συνθήματα υπέρ των μαθητών καταλήψεων έγραψε στην πρόσοψη του υπουργείου Παιδείας ο Ρουβίκωνας – «Η κυβέρνηση δεν εκφοβίζεται» απαντά το υπουργείο Παιδείας!

Συνθήματα υπέρ των μαθητικών καταλήψεων ανέγραψε στην πρόσοψη του υπουργείου Παιδείας η Φοιτητική ομάδα Ρουβίκωνα. Η αναρχική συλλογικότητα ζητά την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των μαθητών.

Συγκεκριμένα:

Δύο άτομα που φορούσαν κράνη έγραψαν με μαύρο σπρέι συνθήματα όπως “αλληλεγγύη στις μαθητικές καταλήψεις” και “κάτω τα ξερά σας από τους μαθητές”, ανεβάζοντας και βίντεο από την ενέργεια στην ιστοσελίδα της ομάδας, στο διαδίκτυο.

Σε κείμενο τους, τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας αναφέρουν αναλυτικά την “τραγική κατάσταση” που επικρατεί στον χώρο της Παιδείας και το “δυσοίωνο μέλλον”, στρέφονται κατά της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, χαρακτηρίζουν εχθρικές προς τους φοιτητές που πασχίζουν να τελειώσουν τις σχολές τους και ζουν στις φοιτητικές εστίες, δουλεύοντας παράλληλα, τις ρυθμίσεις για την Παιδεία, ενώ κάνουν λόγο για αχρήστευση των ταξικών φοιτητικών διεκδικήσεων μέσω της τηλεκπαίδευσης και τηλε-εξέτασης.

Η αντίδραση του υπουργείου Παιδείας

Το υπουργείο Παιδείας, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, καταγγέλλοντας το περιστατικό και τονίζει μεταξύ άλλων:

Σήμερα τα ξημερώματα ο Ρουβίκωνας ανέγραψε συνθήματα στην πρόσοψη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Πρόκειται για άλλη μια θρασύδειλη, καταδικαστέα πράξη κατ’ επίφαση πολιτικού ακτιβισμού που πλήττει το δημοκρατικό διάλογο και τη δημόσια περιουσία.

Η κυβέρνηση δεν εκφοβίζεται. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε άοκνα για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της εκπαίδευσης, προς όφελος ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

 

* Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

 

Μοιράσου το άρθρο:

          

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.