Έκρηξη σε Δημοτικό σχολείο στη Νιγηρία – Φόβοι για δεκάδες νεκρούς μαθητές

Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε σε Δημοτικό σχολείο στη Νιγηρία, το πρωί της Τρίτης 17 Μαΐου 2022. Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί τρεις θάνατοι, όμως σύμφωνα με τις αρχές υπάρχουν φόβοι για δεκάδες νεκρά παιδιά.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 9 το πρωί σήμερα το πρωί στην περιοχή Sabon Garri της πολιτείας Κάνο, καθώς εκατοντάδες μαθητές πήγαιναν στο μάθημα. Μάρτυρες υποστηρίζουν ότι δεκάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μαθητές, σκοτώθηκαν από την έκρηξη. Δεκάδες άνθρωποι έχουν επίσης τραυματιστεί.

Γονείς αναζητούν τα παιδιά τους στα ερείπια

Συγκλονιστικά βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν γονείς να ψάχνουν τα παιδιά τους στα ερείπια, ενώ σε άλλα, φαίνονται νέοι τρομοκρατημένοι και αιμόφυρτοι να προσπαθούν να προσεγγίσουν ασφαλές μέρος.

Αυτόπτης μάρτυρας ο Collins Ezeanah διηγήθηκε πώς η έκρηξη συγκλόνισε το σπίτι στο οποίο μένει στο Sabon Gari.

Ο ίδιος έγραψε στο Twitter: «Η βόμβα συγκλόνισε το σπίτι μας. Συνέβη στο δημοτικό σχολείο του Winner στην οδό Aba Road. Οι μαθητές πέθαναν. Μαθητές… ηλικίας τεσσάρων – πέντε ετών. Ένας μαθητής του σχολείου ζει στο συγκρότημά μου, ο Chimobi επέστρεψε γεμάτος άμμο και δάκρυα. Ο μικρός σύρθηκε έξω από το κτίριο που κατέρρευσε. Έψαχνε για τους συμμαθητές του και δεν τους έβρισκε πουθενά. Τα βίντεο που είδα είναι τόσο σκληρά. Μικρά παιδιά πέθαναν. Είθε η ψυχή τους να αναπαυθεί σε απόλυτη ειρήνη. Αμήν».

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.