ΟΛΜΕ προς τον ΕΟΔΥ: Διενέργεια δωρεάν τεστ COVID-19 για τους εκπαιδευτικούς

Αίτημα για πραγματοποίηση δωρεάν μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ στο σύνολο των εκπαιδευτικών όλης της επικράτειας γνωστοποίησε με επιστολή που έστειλε προς το ΔΣ του ΕΟΔΥ, η ΟΛΜΕ.

Σχεδόν δύο εβδομάδες από το άνοιγμα των σχολείων καθημερινά διαπιστώνονται κρούσματα κορωνοϊού σε αρκετά σχολεία σε όλη την Ελλάδα, η ΟΛΜΕ τονίζει ιδιαίτερα την ανάγκη διενέργειας δωρεάν τεστ για όλους τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι υπηρετούν σε σχολικές μονάδες που εξαιτίας της πανδημίας έκλεισαν ή θα κλείσουν ολοκληρωτικά ή μερικά.

Επιπλέον, η ΟΛΜΕ επαναλαμβάνει τις θέσεις της σχετικά με την λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας, οι οποίες είναι:

  1. Μείωση μαθητών ανά τμήμα ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις, με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές.
  2. Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.
  3. Να δοθεί δωρεάν ο αναγκαίος αριθμός μασκών σε καθημερινή βάση σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητάμε από τον ΕΟΔΥ τη διενέργεια δωρεάν τεστ για όλους τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι υπηρετούν σε σχολικές μονάδες που εξαιτίας της πανδημίας έκλεισαν ή θα κλείσουν ολοκληρωτικά ή μερικά.

Είναι σαφές ότι η Ομοσπονδία συνεχίζει να επιμένει στο αίτημά της για δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στο σύνολο των εκπαιδευτικών όλης της χώρας.»

Μοιράσου το άρθρο:

          

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.