Κεραμέως: Επιπλέον μοριοδότηση στους αναπληρωτές με τρίμηνες συμβάσεις

«Οι προσλήψεις εκπαιδευτικών με συμβάσεις κατ’ ελάχιστον τρίμηνης διάρκειας, θα προσφέρουν επιπλέον μοριοδότηση σε αυτούς τους συμβασιούχους», απάντησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε παρατηρήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής  σχετικά με τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

«Είναι προφανές πως όταν πηγαίνει κάποιος για τρεις μήνες σε κάποιο μέρος, χωρίς να ξέρει ακριβώς πόσο καιρό θα χρειαστεί να παραμείνει, είναι διαφορετική η κατάσταση σε σχέση με έναν αναπληρωτή που πήγαινε για 10 μήνες», συμπλήρωσε,

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, διαβεβαίωσε πως οι αναπληρωτές «είναι πιο νωρίς εφέτος από ό,τι τα πολλά τελευταία χρόνια στη θέση τους, ενώ παράλληλα εφέτος έχουμε και μόνιμους διορισμούς στην ειδική αγωγή, οι οποίοι ανέλαβαν υπηρεσία την 1η Σεπτεμβρίου». Πρόκειται όπως είπε, «για τους πρώτους στην ιστορία της χώρας, μόνιμους διορισμοί στην ειδική αγωγή, για 4.500 εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής και ειδικό εκπαιδευτικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό».

Η υπουργός Παιδείας πρόσθεσε, πως συμπληρωματικά, τάχιστα προχωρούν και οι προσλήψεις στη γενική εκπαίδευση και ήδη έχουν εκδοθεί οι προσωρινοί πίνακες, βάσει των οποίων έγιναν και οι προσλήψεις γι’ αυτή τη χρονιά.

Αναφορικά με τις διατάξεις του υπουργείου Παιδείας που εμπεριέχονται στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η υπουργός είπε πως προβλέπεται η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση με χρήση μέσων τεχνολογίας, σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για τις περιπτώσεις εκείνες της καθολικής ή της μερικής αναστολής λειτουργίας.

Απαντώντας στις παρατηρήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόβλεψη προσλήψεων εκπαιδευτικών με συμβάσεις κατ’ ελάχιστον τρίμηνης διάρκειας με δυνατότητα ανανέωσης, προκειμένου να καλυφθούν κενά εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και θα προκύψουν, η υπουργός είπε πως αυτές θα προσφέρουν επιπλέον μοριοδότηση σε αυτούς τους συμβασιούχους, καθώς είναι προφανές πως όταν πηγαίνει κάποιος για τρεις μήνες σε κάποιο μέρος, χωρίς να ξέρει ακριβώς πόσο καιρό θα χρειαστεί να παραμείνει, είναι διαφορετική η κατάσταση σε σχέση με έναν αναπληρωτή που πήγαινε για 10 μήνες.

Η Νίκη Κεραμέως τόνισε, πως φέτος υπάρχει αύξηση της χρήσης πόρων έως 200 εκατομμύρια ευρώ, που θα διατεθούν, όχι μόνο για προσλήψεις εκπαιδευτικών που θα καλύψουν εκπαιδευτικούς που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου αλλά και την σημαντική διεύρυνση του ολοήμερου σχολείου και άλλα ζητήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.