Ιδιωτικά σχολεία: Περισσότερες από 150 απολύσεις εκπαιδευτικών τις τελευταίες ημέρες

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) καταγγέλλει με ανακοίνωσή της, σωρεία εκδικητικών απολύσεων σε ιδιωτικά σχολεία της χώρας, βάσει του νέου νόμου Κεραμέως, Μάλιστα όπως σημειώνει η ανακοίνωση δεν πρόκειται για οποιουσδήποτε εκπαιδευτικούς αλλά για εργαζόμενους που έχουν συνδικαλιστική δράση ή έχουν κατά καιρούς δημοσιοποιήσει σοβαρές παρανομίες στα ιδιωτικά σχολεία και επομένως «κοστίζουν ακριβά» στις διοικήσεις τους.

Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ

Η «θωράκιση των εργασιακών σχέσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών» (κατά Νίκη Κεραμέως..) μόλις ξεκίνησε. Από προχθές η Ομοσπονδία γίνεται αποδέκτης ενημερώσεων για δεκάδες καταγγελίες σύμβασης, πολλές εκ των οποίων λαμβάνουν χώρα σε επώνυμα σχολεία. Οι ιδιοκτήτες αποθρασυμένοι από το νόμο Κεραμέως-ΣΙΣ, έχουν ξεκινήσει ένα άγριο ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Εκπαιδευτικοί με συνδικαλιστική δράση, εκπαιδευτικοί που έχουν κάνει σοβαρές καταγγελίες για βαριές παρανομίες των σχολείων τους (πλαστογράφηση τίτλων σπουδών, αλλοίωση βαθμολογιών, μη καταβολή νόμιμου μισθού και υπερωριών, παράνομη εργασία σε αργίες και διακοπές, παράνομες συνοδείες σε σχολικά λεωφορεία), συνάδελφοι με πολλά χρόνια υπηρεσίας που κοστίζουν «ακριβά» βλέπουν την πόρτα της εξόδου. Θαυμάστε κυρία Υπουργέ την… αριστεία σας! Μέχρι στιγμής πάνω από 50 ιδιωτικές σχολικές μονάδες έχουν προβεί σε τέτοιου είδους καταγγελίες σύμβασης ιδιωτικών εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα αυτές κατά προσέγγιση να ξεπερνούν τις 150, αν προστεθούν οι καταγγελίες της διετίας και αυτές σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία.

Επειδή ορισμένοι συνάδελφοι έχουν προβεί σε εξαιρετικά σοβαρές καταγγελίες που αποδεικνύουν ότι με τις νέες ρυθμίσεις για την ιδιωτική εκπαίδευση υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος αλλοίωσης του δημόσιου αγαθού της παιδείας, θα υπάρξει άμεσα συνέχεια σε νομικό και πολιτικό επίπεδο. Παρακαλούμε τους συναδέλφους που πληροφορούνται για την καταγγελία σύμβασης του να ενημερώσουν άμεσα την ΟΙΕΛΕ.

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.