Workshop με θέμα “Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση στον 21ο αιώνα” στη ΔΕΘ

Εκδήλωση – workshop με θέμα “Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση στον 21ο αιώνα: Στρατηγικά διακυβεύματα της Εκπαιδευτικής Πολιτικής” διοργανώνει το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) στο περίπτερο 13 στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) της ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα έναρξης 18:30 στο περίπτερο των ΙΝΕ και ΚΑΝΕΠ ΓΣΕΕ (περίπτερο 13 – θέση 11) στο πλαίσιο της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκηςεκδήλωση-workshop με θέμα: «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ: Στρατηγικά διακυβεύματα της Εκπαιδευτικής Πολιτικής».

Η εν λόγω συνάντηση αποσκοπεί στην ανάδειξη του κρίσιμου ρόλου της εκπαιδευτικής πολιτικής αναφορικά προς τις σημαντικές εξελίξεις και τους μετασχηματισμούς που συντελούνται σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της διά βίου μάθησης.

Ειδικότερα, θα επιχειρηθεί να αναδειχθούν και να επισημανθούν όψεις και διαστάσεις  πάνω σε θέματα όπως (ενδεικτικά):

  • Τα αναλυτικά προγράμματα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο.
  • Το παρόν και το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (σύνδεση με την απασχόληση, μη κρατικά πανεπιστήμια, διαστάσεις ποιότητας σπουδών, διαστάσεις ανισοτήτων κ.λπ.).
  • Εκπαίδευση vs Επαγγελματική κατάρτιση: ένα «επίπλαστο και διφορούμενο» δίλλημα.
  • Ανισότητες και πρόσβαση στη γνώση.
  • Η ανάπτυξη δεξιοτήτων και οι αναδυόμενες προκλήσεις.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η εποικοδομητική και επιστημονική ανταλλαγή απόψεων με σκοπό την επικαιροποίηση σημαντικών όψεων και διαστάσεων που σχετίζονται με το παρόν και το μέλλον της εκπαίδευσης στη χώρα μας –και όχι μόνο–, σε μια κοινωνική πραγματικότητα που αλλάζει διαρκώςδιεθνοποιώντας όλο και περισσότερο τους όρους ανάπτυξης της εκπαιδευτικής πολιτικής.

Στην εκδήλωση θα συνομιλήσουν οι:

  • Χρήστος Γούλας, Γενικός Διευθυντής ΙΝΕ & ΚΑΝΕΠ ΓΣΕΕ, PhD
  • Θανάσης Καραλής, Καθηγητής Διά Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο ΤΕΕΑΠΗ του Πανεπιστημίου Πατρών
  • Νίκος Παπαδάκης, Καθηγητής Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διευθυντής του Κέντρου Επιμόρφωσης & Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Πανεπιστημίου Κρήτης
  • Νίκος Φωτόπουλος, Αν. Καθηγητής Τμήματος Κοινωνικής & Εκπαιδευτικής Πολιτικής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Επιστημονικός Διευθυντής ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, εισαγωγική παρέμβαση επί του θέματος θα κάνει ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ και Διευθύνων Σύμβουλος του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ Γιώργος Χριστόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις και τα Τελευταία Νέα για την Εκπαίδευση στο edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

edweek.gr
Επισκόπηση Απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies έτσι ώστε να μπορούμε εμείς και οι συνεργάτες μας να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούνται λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες. Οι πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή χρησιμοποιούνται για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν σε ολόκληρο το διαδίκτυο.