Μέσος όρος μαθητών ανά τμήμα: Αντικρουόμενες απαντήσεις ηγεσίας ΥΠΑΙΘ

Την ώρα που η υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη αναφέρεται στο όριο των 25 παιδιών ανά τμήμα, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δηλώνει σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ ότι στα μεγάλα αστικά κέντρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο μέσος όρος είναι «από 18 έως 22, όχι περισσότερο».

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η αναφορά της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, κατά την παρουσίαση του σχεδίου για το άνοιγμα των σχολείων, στον «μέσο όρο μαθητών ανά τάξη στην Επικράτεια που είναι 17». Η υπουργός Παιδείας φαίνεται να υπολογίζει και ολιγομελή τμήματα της περιφέρειας ή και απομακρυσμένων περιοχών, συγχέοντας τα με τα πολυπληθή τμήματα στο σχολεία των μεγάλων αστικών κέντρων.

Η υπουργός Παιδείας απαντώντας σχετικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ δήλωσε:

«Έγινε μεγάλη συζήτηση για το 17 που έδωσα στη δημοσιότητα. Πώς βγήκε το 17; Βγήκε αφαιρώντας τα ειδικά σχολεία. Κατά τα λοιπά, προφανώς αυτό περιλαμβάνει και την Περιφέρεια. Πλην όμως αν δει κανείς τα αστικά κέντρα εκεί ο μέσος όρος είναι από 18 μέχρι 22 ανάλογα τη σχολική βαθμίδα»

Την ίδια περίπου ώρα, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, βρισκόταν στον ΑΝΤ1 προσπαθώντας να δικαιολογήσει την αύξηση του αριθμού των μαθητών, εν μέσω της πανδημίας, σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, από την κυβέρνηση. Σε αντίθεση με την υπουργό, αναφέρθηκε σε μέγιστο αριθμό. «Ουσιαστικά επανήλθε το τμήμα του νηπιαγωγείου και της πρώτης Δημοτικού στα 25 παιδιά, ενώ υπήρχε κανονικά το όριο των 25 παιδιών για όλες τις άλλες τάξεις» ανέφερε συγκεκριμένα.

Ανασκευάζοντας

Ανασκευάζοντας εχθές στη Βουλή η N. Κεραμέως επικαλούμενη νέα στοιχεία υποστήριξε ότι «αφήνοντας εκτός τα ειδικά σχολεία όπου ο μέσος όρος είναι πολύ χαμηλός, δηλαδή τρεις ανά τάξη, στα μεγάλα αστικά κέντρα, δηλαδή στις πιο πολυπληθείς πόλεις της Ελλάδος ο μέσος όρος είναι 20 ανά τάξη»

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.