Μ. Τζούφη: Η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία χωρίς οργάνωση και προετοιμασία

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ του ανοίγματος των σχολείων και για το λόγο αυτό κατέθεσε ήδη από τον Ιούνιο συγκεκριμένα μέτρα για την υγειονομικά ασφαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς», δήλωσε η Μερόπη Τζούφη στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

Η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για κυβερνητικό αλαλούμ που δημιουργεί έντονη ανησυχία και αβεβαιότητα στην κοινωνία και υπογράμμισε πως «μόλις εχθές η υπουργός Παιδείας ζητούσε από τους γονείς να αναλάβουν το κόστος για τις μάσκες των μαθητών, την ώρα που ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωνε τη δωρεάν διάθεσή τους».

Τόνισε επίσης πως η έλλειψη συντονισμού οδήγησε τον πρωθυπουργό να εγκαλέσει τα κόμματα για τη χρήση ή μη της μάσκας, αλλά και για το άνοιγμα των σχολείων, παρότι είναι γνωστό πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει συγκεκριμένο σχέδιο 10 άμεσων μέτρων.

Παράλληλα, η βουλευτής Ιωαννίνων επεσήμανε πως δεν αξιοποιήθηκε η περίοδος του καλοκαιριού ώστε να βελτιστοποιηθεί η οργάνωση και η προετοιμασία των σχολείων, με όρους που θα διασφάλιζαν την υγεία εκπαιδευτικών και μαθητών.

Ερωτηθείσα για το ποια είναι τα περιθώρια του υπουργείου Παιδείας τις ημέρες που ακολουθούν και μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η Μερόπη Τζούφη ανέφερε πως «πρέπει να υπάρξει άμεση χρηματοδότηση της εκπαίδευσης και κατά τόπους συνεργασία με τους Δήμους, με σκοπό να βρεθούν αίθουσες και να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη».

Τέλος, τόνισε την ανάγκη να συγκροτηθεί συντονιστικό όργανο παιδείας – υγείας που θα επικοινωνεί με τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία, για τη βέλτιστη παρακολούθηση της νόσου και το σχεδιασμό στοχευμένων παρεμβάσεων.

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.