X. Γώγος για σχολεία: Τα βασικά μας όπλα είναι η εκ περιτροπής λειτουργία και η χρήση μάσκας

Για το πώς θα γίνει το άνοιγμα των σχολείων μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος, διευκρινίζοντας πως στο τραπέζι  είναι η χρήση μάσκας και η εκ περιτροπής λειτουργία.

«Στόχος μας είναι να λειτουργήσουν τα σχολεία. Όλα αυτά τα μέτρα που παίρνουμε τώρα είναι απαραίτητα ώστε το φθινόπωρο να μπορούμε να μπούμε σε μια διαδικασία κανονική και να μπορέσουν να ανοίξουν τα σχολεία. Η μάσκα είναι κάτι που μπορεί και πρέπει να εφαρμοστεί ανέφερε ο καθηγητής, επισημαίνοντας ότι από την ηλικία των 5 ετών και πάνω τα παιδιά μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά.
Στο τραπέζι είναι και η εκ περιτροπής λειτουργία των σχολείων σε περίπτωση που υπάρχει επιδημιολογική φόρτιση σε σχέση με τη νόσο. Όπου είναι δυνατό πρέπει να ελαττώσουμε τα παιδιά. Τα βασικά όπλα που έχουμε είναι δύο. Η μάσκα και η εκ περιτροπής λειτουργία»

Το τρίπτυχο» της πανδημίας:

Όσον αφορά την ευρύτερη κατάσταση στην Ελλάδα, ο κ. Γώγος επανέλαβε την ανάγκη τήρησης όλων των μέτρων προστασίας και κυρίως, του τριπτύχου μάσκαςαπόστασηςπλύσιμο χεριών.

«Αν το τρίπτυχο, μάσκα, απόσταση, καλή υγιεινή των χεριών, το τηρήσουμε ευλαβικά, δε θα χρειαστεί να πάρουμε επιπλέον μέτρα, καθώς είναι ένα είδος γενικευμένου lockdown για όλη τη χώρα. Αντί να κλείσουμε τα πάντα, κλείνουμε την είσοδο του ιού. Βάζουμε τη μάσκα και αποφεύγουμε τη μετάδοση του ιού. Τηρούμε τα μέτρα για να μην έρθουν πρόσθετα μέτρα. Αν τα επιδημιολογικά αυξηθούν, θα αυξηθούν και τα μέτρα».

Για τον αριθμό των κρουσμάτων

Σχολιάζοντας τον σημερινό αριθμό κρουσμάτων ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα πράγματα είναι στα όρια του συναγερμού, επισημαίνοντας πως αυτή την στιγμή υπάρχουν άτομα που κυκλοφορούν και είναι ασυμπτωματικοί.

«Έχουμε μια σημαντική αύξηση των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία. Παράλληλα, έχουμε και αύξηση των βαρέως πασχόντων που είναι σε μονάδες και ακόμα και των διασωληνωμένων. Το γεγονός που συνέβη προχθές με τη 17χρονη που διασωληνώθηκε, δείχνει και τη ευαλωτότητα όχι μόνο των μεγάλων, αλλά όλου του πληθυσμού. Κανείς δεν είναι άτρωτος, όλοι πρέπει να προσέχουμε. Αυτή την στιγμή υπάρχουν άτομα που κυκλοφορούν και είναι ασυμπτωματικοί. Υπάρχει πιθανότητα ακόμα και οι νέοι να νοσήσουν βαριά, αλλά σαφώς μικρότερη από ότι σε ανθρώπους άνω των 50-60 ετών. Όμως ένα σημαντικό ποσοστό και διασωληνωμένων και διεθνώς, αλλά και στη χώρα μας, είναι άνθρωποι μέχρι 50 ετών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.