Σοφία Ζαχαράκη: Μέχρι τώρα, δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση για τεστ Κορωνoϊού στα σχολεία!

Λίγες μέρες πριν το άνοιγμα των σχολείων θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη χρήση μάσκας στα σχολεία, σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στον Realfm 97,8 και στον Μάνο Νιφλή δήλωσε ότι “το υπουργείο Παιδείας προετοιμάζεται για όλα τα σενάρια. Αυτή τη στιγμή τα δύο επικρατέστερα είναι είτε η κανονική λειτουργία, δηλαδή οι τάξεις των σχολείων όπως τις ξέραμε με αυξημένα προφανώς μέτρα, τα οποία θα οριστούν από την ειδική επιτροπή είτε εκ περιτροπής, το οποίο είχαμε δοκιμάσει. Πρέπει να σας πω ότι οι συζητήσεις που γίνονται μέχρι τώρα, γιατί αντιλαμβάνεστε ότι είμαστε σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους, η αποτίμηση δεδομένων είναι τωρινή, άρα αναμένουμε μερικές ημέρες πριν ξεκινήσουν τα σχολεία για να μας πουν με βεβαιότητα για να μας πουν ποια είναι η πιο ασφαλής μέθοδος”.

“Με πρωτοβουλία του κ. Θεοδωρικάκου λύθηκε το θέμα των καθαριστριών, υπήρχε ένα διττό καθεστώς. Οι δήμοι μπορούν να κάνουν τις συμβάσεις πλέον, έτσι ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες που είναι αυξημένες” σημείωσε.

“Το υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο να καλύψει όλες τις ανάγκες” ανέφερε. “Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση για τεστ στα σχολεία (04.57 του ηχητικού) , αυτό για το οποίο έχει γίνει συζήτηση είναι πιθανότητα η χρήση της μάσκας, αυτό όμως περιμένουμε να μας το υποδείξει η επιτροπή των ειδικών λοιμωξιολόγων” πρόσθεσε.
  • Ακολούθησέ μας στα social media

     

  • Ενημερώσου για όλα τα Εκπαιδευτικά Νέα στο ηλεκτρονικό, εκπαιδευτικό περιοδικό eDweek.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.