Θάνος Πλεύρης για προσωπικό γιατρό: Θα μπαίνουν συνεχώς γιατροί στο σύστημα

Για το θεσμό του προσωπικού γιατρού μίλησε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής  του συνέντευξης ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, αναφέροντας πως τις επόμενες εβδομάδες θα μπουν και άλλοι γιατροί στο σύστημα.

Διευκρινίσεις για το πώς θα λειτουργήσει στην πράξη ο προσωπικός γιατρός έδωσε ο Θάνος Πλεύρης, παραδεχόμενος όμως ότι υπάρχουν ακόμα πολλές κενές θέσεις στο σύστημα, ενώ προανήγγειλε πως καταργείται το πρόστιμο της ΑΑΔΕ για τους μη εμβολιασμένους άνω των 60 ετών.

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας ανέφερε αρχικά ότι «προσεγγίζουμε τα 3,5 εκατ. πολίτες εγγεγραμμένους στον προσωπικό γιατρό, ενώ είναι 3.300 οι γιατροί. Υπάρχει συμμετοχή ιδιωτών γιατρών, έχει φτάσει τα 30%. 4.000 ιδιώτες γιατροί μπορούν να μπουν στο σύστημα, έχουν μπει 1.200 γιατροί».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι τα κίνητρα θα εφαρμοστούν με τα μπόνους που υπάρχουν ενώ τα αντικίνητρα της αυξημένης συμμετοχής θα εφαρμοστούν μόνο όπου υπάρχει πλήρης επάρκεια γιατρών.

Σημειώνεται ότι το σύστημα των ηλεκτρονικών ραντεβού για τον προσωπικό γιατρό τίθεται σε λειτουργία από 1ης Οκτωβρίου.

Καταργείται το πρόστιμο της ΑΑΔΕ για ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Θανάσης Πλεύρης προανήγγειλε και την κατάργηση του προστίμου της ΑΑΔΕ για τους μη εμβολιασμένους άνω των 60 ετών, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος πια να υπάρχουν.

Ειδικότερα, ο ίδιος υποστήριξε: «Κοιτάμε συνολικά το θέμα των προστίμων. Σίγουρα για όσους έχουν εμβολιαστεί, θα διαγράφουν τα πρόστιμα. Τα πρόστιμα ήταν ένας θεσμός που πέτυχε και δεν υπάρχει λόγος πια να υπάρχει, θα δούμε το θέμα των προστίμων συνολικά».

Επικουρικοί γιατροί

Τέλος, ο υπουργός Υγείας δεσμεύθηκε ότι θα ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των επικουρικών γιατρών, ενώ θα έχουν και αυξημένη μοριοδότηση ώστε να διεκδικήσουν μόνιμες θέσεις.

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.