Ν. Κεραμέως: Τι είπε για την παρουσία γονέων στον Αγιασμό

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στους συντάκτες εκπαιδευτικού ρεπορτάζ, ενόψει έναρξης της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς η Υπουργός ΠΑΙΘ κα Νίκη Κεραμέως. Η οδηγία για την παρουσία γονέων στον αγιασμό

Η Υπουργός απάντησε σε ερωτήσεις, ανάμεσα στις οποίες ήταν και κάποιες αναφορικά με το αν οι γονείς θα μπορέσουν να δώσουν το παρών κανονικά στον αγιασμό της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου 2022.

Για την πρώτη ημέρα στο σχολείο η Υπουργός είπε: “Τα διαδικαστικά της πρώτης ημέρας στο σχολείο ρυθμίζονται από τον Διευθυντή του σχολείου οπότε καλώ τους γονείς να έρθουν σε επικοινωνία με τον Διευθυντή, αλλά δεν υπάρχουν μέτρα τα οποία θα ισχύσουν κατά την πρώτη ημέρα και θα θυμίσω πως υπάρχουν συγκεκριμένες εισηγήσεις από την επιτροπή των ειδικών, οι οποίοι κατέληξαν σε ομόφωνη εισήγηση για τα μέτρα έναρξης της σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, με προαιρετική τη χρήση της μάσκας, με απομόνωση του κρούσματος και μετά υποχρεωτική μάσκα για άλλες 5 ημέρες μετά το πενθήμερο της απομόνωσης”.

Γενικότερα για τα μέτρα covid στα σχολεία η κα Κεραμέως είπε: “Αρα υπάρχουν συγκεκριμένες εισηγήσεις οι οποίες έγιναν δεκτές από την κυβέρνηση και αυτά είναι τα μέτρα τα οποία θα εφαρμόσουμε. Βεβαίως το τονίζω πως η πανδημία είναι μια δυναμική διαδικασία και όπως όλα αυτά τα χρόνια κάναμε έτσι και τώρα παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις της πανδημίας σε πολύ στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, με την επιτροπή των ειδικών, με τον ΕΟΔΥ.

Σχετικά με τα μέτρα έχουμε νέα δεδομένα. Έχει νοσήσει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, έχει εμβολιαστεί ένα πάρα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού και τα στοιχεία της μετάλλαξης σύμφωνα με τους ειδικούς είναι τελείως διαφορετικά με τις προηγούμενες μεταλλάξεις. Στις άλλες χώρες, σχεδόν παντού, τα σχολεία άνοιξαν χωρίς υποχρεωτικά μέτρα”.

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

edweek.gr
Επισκόπηση Απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies έτσι ώστε να μπορούμε εμείς και οι συνεργάτες μας να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούνται λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες. Οι πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή χρησιμοποιούνται για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν σε ολόκληρο το διαδίκτυο.