Σοφία Ζαχαράκη: Διασφαλισμένη η λειτουργία του ολοήμερου σχολείου για την επόμενη σχολική χρονιά

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη σε συνέντευξή της στον AΝΤ1 αναφέρθηκε  στις Πανελλαδικές και τις βάσεις, τον κορωνοϊό και την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας, τις προσλήψεις εκπαιδευτικών, τα καλλιτεχνικά μαθήματα καθώς και για τη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου.

  • Για τις βάσεις εισαγωγής  και τις Πανελλαδικές

Προς τα τέλη Αυγούστου θα γίνει η ανακοίνωση των βάσεων, όπως κάθε χρόνο, ενημέρωσε η Υφυπουργός.

Απαντώντας σε αναφορές στον δημόσιο διάλογο για όσους έδωσαν Πανελλαδικές Εξετάσεις με το παλαιό σύστημα και άλλη ύλη, αναφορικά με το μικρό ποσοστό θέσεων στα ΑΕΙ που διατίθενται γι΄ αυτούς, η κ. Ζαχαράκη είπε ότι δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη, δεδομένου ότι τα ποσοστά προκύπτουν βάσει αλγορίθμου.

  • Για το ολοήμερο σχολείο και την νέα χρονιά και τις προσλήψεις εκαιδευτικών

«Είναι πολύ σημαντικό ότι δεν λειτούργησε πάλι το ολοήμερο σχολείο μετά το άνοιγμα των σχολείων. Έχουμε ήδη διασφαλισμένη την χρηματοδότηση για την επόμενη χρονιά, ώστε να λειτουργήσει το ολοήμερο σχολείο», σημείωσε η κ. Ζαχαράκη.

Όπως σημείωσε η Υφ. Παιδείας, «το βασικό σενάριο που «δουλεύουμε» αυτήν την στιγμή είναι της κανονικής επαναλειτουργίας των σχολείων από τις 7 Σεπτεμβρίου. Θα υπάρξει ταχύτερη ενημέρωση των αναπληρωτών για τις θέσεις που θα καλύψουν και έτσι θα υπάρξει ανάληψη καθηκόντων εγκαίρως και στις δυσπρόσιτες περιοχές.

 H υφυπουργός τόνισε ότι έχουμε φροντίσει στο νομοσχέδιο να υπάρχουν διατάξεις για διπλή μοριοδότηση των εκπαιδευτικών που τοποθετούνται σε δυσπρόσιτα μέρη και ότι πλέον οι πίνακες θα ξεπαγώνουν στα δύο χρόνια, προσθέτοντας ότι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα ξέρουν που θα τοποθετηθούν αρκετό διάστημα πριν. Επίσης ανέφερε ότι οι αναπληρωτές που επιστρέφουν από τα νησιά θα έχουν 50% μείωση στα ναύλα επιστροφής.

Εμείς ως υπουργείο Παιδείας θα είμαστε έτοιμοι να φέρουμε εις πέρας οτιδήποτε οριστεί από την Επιτροπή των ειδικών».

  • Για τα καλλιτεχνικά μαθήματα

Σε ότι αφορά τα καλλιτεχνικά μαθήματα στα σχολεία, η κ. Ζαχαράκη είπε ότι οι αναφορές για κατάργηση τους ανήκουν στην σφαίρα τωn fake news, ότι μόνο ένα μάθημα σχεδίου απαλείφθηκε από το πρόγραμμα μαθημάτων, σημειώνοντας ότι θα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα για μαθήματα και στο σχέδιο και σε άλλα, που αποτελούν και Ειδικά Μαθήματα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

  • Για τον κορωνοϊό και την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας

Εμείς ως υπουργείο Παιδείας θα είμαστε έτοιμοι να φέρουμε εις πέρας οτιδήποτε μας υποδείξει η επιτροπή των ειδικών», τόνισε χαρακτηριστικά η Σ. Ζαχαράκη.

  • Ακολουθήστε μας στα social media:

     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.