Διευθυντές Σχολείων: Εισήγηση για κατάθεση τροπολογίας για την επίσπευση των επιλογών

Διευθυντές Σχολείων: Έντονη δυσφορία υπάρχει κυρίως στους κόλπους του κυβερνώντας κόμματος λόγω της καθυστέρησης επιλογής στελεχών εκπαίδευσης και δη διευθυντών σχολικών μονάδων.

Για το λόγο αυτό προωθείται τροπολογία προς ψήφιση στη Βουλή με την οποία στα Τοπικά Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών Σχολείων δε θα προβλέπεται με την ιδιότητα του μέλους, η συμμετοχή των Εποπτών Ποιότητας και Συμβούλων Εκπαίδευσης.

Είναι βέβαιο ότι η τροπολογία αυτή θα «λύσει» τα χέρια στο υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να προχωρήσει στην προκήρυξη επιλογή των Διευθυντών Σχολείων, χωρίς να αναμένει την επιλογή και τοποθέτηση των Συμβούλων Εκπαίδευσης, η οποία σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Παιδείας θα ολοκληρωθεί τέλη Αυγούστου.

Υπάρχουν και οι συντονιστές εκπαίδευσης

Θυμίζουμε ότι για την επιλογή Διευθυντών Σχολείων απαιτείται η συγκρότηση των Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής στα οποία μετέχουν οι Διευθυντές Εκπαίδευσης αλλά και οι Επόπτες Εκπαίδευσης.

Οι Επόπτες θα επιλεγούν μετά την επιλογή Συμβούλων Εκπαίδευσης, σε μία διαδικασία που θα πρέπει από τους επιλεγέντες Συμβούλους Εκπαίδευσης να κατατεθούν αιτήσεις ενδιαφέροντος και να γίνει επιλογή. Επομένως για τη συγκρότηση των Τοπικών Συμβουλίων που θα επιλέξουν τους Διευθυντές Σχολείων είναι απαραίτητες: α) η ολοκλήρωση της επιλογής Συμβούλων Εκπαίδευσης και β) η επιλογή από αυτούς των Εποπτών Εκπαίδευσης.

Είναι φανερό λοιπόν ότι εάν το υπουργείο Παιδείας τροποποιήσει στο σημείο αυτό τον νόμο 4823/2021 θα έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει μέσα στον Ιούνιο στην προκήρυξη για την επιλογή των Διευθυντών Σχολείων, με διαφορετική σύνθεση των Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής (πιθανόν με συμμετοχή των Συντονιστών Εκπαίδευσης) και χωρίς να αναμένει  την επιλογή και τοποθέτηση των Συμβούλων Εκπαίδευσης.

Τις τελικές κινήσεις του υπουργείου Παιδείας είναι φανερό ότι θα τις επηρεάσουν και οι προθέσεις της κυβέρνησης για πρόωρες εκλογές, πιθανόν το φθινόπωρο. Αυτό μπορεί να σημαίνει ακόμη και την παράταση της προσωρινής αναπλήρωσης της θητείας των διευθυντών σχολείων.

update 4/6/22

Σωστές αποδείχθηκαν οι πληροφορίες μας αφού, τελικά την τροπολογία τη ζήτησε ο Βουλευτής της Ν.Δ κος Νικόλαος Μανωλάκος με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς την υπουργό Παιδείας

Ο Βουλευτής θεωρώντας ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη, για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, να τοποθετηθούν Διευθυντές με θητεία, ρωτά την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως αν προτίθεται να τροποποιήσει την παράγραφο 9 του άρθρου 37 του νόμου 4823/2021, που αναφέρεται στη συγκρότηση των Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής Δ/ντών σχολείων, ώστε να αντικαταστήσει τον Επόπτη Ποιότητας Εκπαίδευσης και τον Σχολικό Σύμβουλο με άλλα μέλη, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι κρίσεις των Διευθυντών σχολικών μονάδων πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο κος Μανωλάκος επιχειρηματολογώντας περί της αναγκαιότητας αυτής αναφέρει πως λόγω του μεγάλου αριθμού αιτήσεων (περίπου 2.400) Σχολικών Συμβούλων, οι κρίσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.