Παγώνη: Μέτρα για τον κορωνοϊό έως το επόμενο καλοκαίρι

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν περιοριστικά μέτρα μέχρι και του χρόνου το καλοκαίρι εξαιτίας του κορωνοϊού.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «είναι πολύ πιθανόν να έχουμε περιοριστικά μέτρα μέχρι και του χρόνου το καλοκαίρι. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η πορεία του ιού από τον Σεπτέμβριο».

Παράλληλα, η κ. Παγώνη τόνισε ότι το εμβόλιο για τον Covid-19 θα αργήσει ακόμα, καθώς έχει διάφορες φάσεις που πρέπει να περάσουν μέχρι να εξακριβωθεί ότι είναι ασφαλές, ενώ εξέφρασε την ανησυχία της για την αύξηση των κρουσμάτων σε Ευρώπη και Αμερική σημειώνοντας ότι «τα πράγματα δεν είναι καλά».
Στην Ελλάδα, όπως είπε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών μιλώντας στο ΣΚΑΙ, η εικόνα είναι καλύτερη και η αύξηση των κρουσμάτων σε ορισμένες περιοχές ήταν αναμενόμενη.
«Μας ανησυχούν τα πάρτι και τα beach bars γιατί εκεί τα πράγματα δεν είναι ελεγχόμενα,  γιατί εκεί δεν μπορούμε να κάνουμε ιχνηλάτηση των επαφών» κατέληξε η κ. Παγώνη.

Την ίδια στιγμή, σε εγρήγορση παραμένουν οι υγειονομικές αρχές καθώς ο φόβος για τη διασπορά του κορωνοϊού δεν έχει εκλείψει ακόμη. Παρότι οι πολίτες μοιάζουν να χαλαρώνουν, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς παραμένει ο κίνδυνος ανάπτυξης εστιών κατά τόπους, που μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στη χώρα τόσο υγειονομικού χαρακτήρα, όσο και οικονομικού.

Aυναγερμός έχει σημάνει από τις υγειονομικές αρχές αφού  ακόμα πιο πολλά από τις προηγούμενες ημέρες, συνολικά 65, περισσότερα από κάθε άλλη μέρα τον Ιούλιο, είναι το τελευταίο 24ωρο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Από αυτά, τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Άλλα 17 ήταν επίσης εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως, εκ των οποίων τα 16εντοπίστηκαν σε εργαζόμενους σε δεξαμενόπλοιο που παραμένει αγκυροβολημένο έξω από τον Πειραιά.

Τα υπόλοιπα βρέθηκαν:11στην Αττική, επτά στη Θεσσαλονίκη, από τρία σε Καβάλα και Κέρκυρα, από δύο σε Αχαΐα και Ξάνθη, από ένα σε Βοιωτία, Κοζάνη και Μαγνησία.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.401, εκ των οποίων το 54,6% αφορά άνδρες.

Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις για τον Covid-19, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.