Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Φοιτητές καταγγέλλουν καθηγητή για σεξουαλική παρενόχληση

Επτά καταγγελίες από φοιτητές σε βάρος καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, για σεξουαλική παρενόχληση, ανάρμοστη συμπεριφορά και ψυχολογική βία.

Μάλιστα, οι καταγγελίες έχουν σταλεί τόσο στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου όσο και στο υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με το OPEN, φοιτήτριες καταγγέλλουν ότι ο καθηγητής έχει προχωρήσει σε αγγίγματα σε σημεία του σώματός τους αλλά και σε υποσχέσεις για επαγγελματικές ευκαιρίες αλλά και σε απειλές.

Ο πρώην πρύτανης του πανεπιστημίου Πελοποννήσου και πρώην υφυπουργός Παιδείας, κύριος Θεόδωρος Παπαθεοδώρου ζητεί εξηγήσεις για το θέμα και τονίζει ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι «ποινικά κολάσιμες αλλά και διοικητικά ελέγξιμες» και ζητεί την άμεση αντίδραση των θεσμικών οργάνων του Πανεπιστημίου.

Παράλληλα έχει προχωρήσει τη διαδικασία της διερεύνησης και ζητά έγγραφες εξηγήσεις από τα εμπλεκόμενα μέρη για να διαλευκανθεί η συγκεκριμένη υπόθεση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, ένας φοιτητής έχει συγκεντρώσει τις καταγγελίες και μάλιστα τις έχει στείλει επώνυμα στο υπουργείο και την πρυτανεία, ωστόσο δεν έχει αποκαλύψει τα ονόματα των καταγγελλουσών. Τονίζεται ότι υπάρχουν και άλλα περιστατικά αλλά τα θύματα δεν έχουν ακόμα μιλήσει από φόβο.

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.