Δείτε με ένα κλικ.. πότε αλλάζετε μισθολογικό κλιμάκιο

Για να πάρει  αύξηση από ωρίμανση (μισθολογικό κλιμάκιο)ο εκπαιδευτικός, θα πρέπει να διανύσει τον επιπλέον χρόνο που απομένει (έως και δύο έτη μετά την 31/12/2017), από τον τυχόν πλεονάζοντα που είχε την 1/1/2016.

«Με την παρ. 2  του άρθρου 26  του Νόμου 4354 /2015  προβλέπεται ότι, μετά τη μισθολογική κατάταξη  η μισθολογική εξέλιξη όλων των υπαλλήλων αναστέλλεται μέχρι τις 31-12-2017. Από 1-1-2018 η μισθολογική εξέλιξη ενεργοποιείται εκ νέου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 συνυπολογιζόμενου και του τυχόν πλεονάζοντος χρόνου, που είχε υπολογισθεί κατά την αρχική κατάταξη, χωρίς όμως να λαμβάνεται υπόψη το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την ημερομηνία έναρξης ισχύος των διατάξεων του παρόντος νόμου μέχρι τις 31-12-2017»

Για να πάρει  αύξηση από ωρίμανση (μισθολογικό κλιμάκιο) ο εκπαιδευτικός, θα πρέπει να διανύσει τον επιπλέον χρόνο που απομένει (έως και δύο έτη μετά την 31/12/2017), από τον τυχόν πλεονάζοντα που είχε την 1/1/2016.

Πολλοί εκπαιδευτικοί όμως δε γνωρίζουν ακριβώς τον  πλεονάζοντα χρόνο που είχαν την 1-1-2016, μετά το πάγωμα δηλαδή των ΜΚ ή αλλιώς τον χρόνο που πρέπει να διανύσουν μέσα στο 2018 έτσι ώστε να ξέρουν πότε θα συμπληρώσουν τον απαραίτητο χρόνο που τους οδηγεί στο επόμενο μισθολογικό κλιμάκιο, το οποίο μεταφράζεται σε αύξηση 59 ευρώ μεικτά.

Ο πιο εύκολος τρόπος υπολογισμού του πλεονάζοντα χρόνου είναι μέσα από την πλατφόρμα του myschool (σε συνεργασία με το διευθυντή του σχολείου). Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει  ο οδηγός myschool η διαδρομή είναι η  εξής:

  • Εργαζόμενοι στο Φορέα μου (Σε αυτή τη σελίδα μπορείτε να αναζητήσετε και να προβάλλετε τα στοιχεία οποιουδήποτε Εργαζόμενου ανήκει στο Φορέα σας)
  • Χρόνοι Υπηρεσίας
  • Υπολογισμός υπηρεσίας μέχρι 1-1-2018
  • Συνολική υπηρεσία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.