Σήμερα ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την παιδεία – Παρέμβαση Κ.Μητσοτάκη και πολιτικών αρχηγών

Σήμερα Τετάρτη 10 Ιουνίου, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου που επιφέρει σημαντικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, αναμένεται να επικρατήσει, όπως όλα δείχνουν, ένταση, εντός και εκτός Βουλής.

Στη διάρκεια της συζήτησης αναμένεται να υπάρξουν παρεμβάσεις από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους αρχηγούς αρχηγοί των κομμάτων ενώ στις 7 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο εκπαιδευτικών στα Προπύλαια και εν συνεχεία πορεία προς τη Βουλή.

Μετά τη χθεσινή συζήτηση “επί της αρχής” του νομοσχεδίου, που επιφέρει αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, το μεσημέρι θα διεξαχθεί συζήτηση “επί των άρθρων” και – αργότερα σήμερα – θα ακολουθήσει η ψήφιση του νομοσχεδίου.

Ονομαστική ψηφοφορία, επί της αρχής και επί ορισμένων άρθρων, έχει ζητήσει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Οι εκπαιδευτικοί, αντιδρούν σε ρυθμίσεις όπως η Τράπεζα Θεμάτων, η αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικού έργου καθώς και στην τροπολογία για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες. Προβάλλουν παράλληλα αιτήματα για κάλυψη των αναγκών της εκπαίδευσης, για εξασφάλιση όλων των μέτρων ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων.

Μάλιστα, σε ψήφισμα της ΓΣ των ΕΛΜΕ γίνεται λόγος για «επικίνδυνη έλλειψη σχεδιασμού» από πλευράς υπουργείου, που οδηγεί σε «εκμετάλλευση των προσωπικών δεδομένων των εκπαιδευτικών για προώθηση διαφημίσεων από ιδιωτικές εταιρίες και σε διαρροή των δεδομένων τους στο διαδίκτυο».

Σημειώνεται, ότι σε αντίστοιχη καταγγελία του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη, για διαρροή δεδομένων, το υπουργείο Παιδείας είχε απαντήσει ότι τα στοιχεία που είχε καταθέσει ο κ Φίλης δεν προέκυψαν από διαρροή, αλλά είχαν καταχωριστεί οικειοθελώς από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, ότι δεν περιλαμβανόταν σε αυτά κανένα προσωπικό δεδομένο μαθητών και ότι στα στοιχεία καταγράφονταν μόνο αριθμητικά, μη προσωπικά, αποτελέσματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, δηλαδή αποκλειστικά και μόνο συνολικοί αριθμοί μαθητών που συμμετείχαν σε συνεδρίες, ποσοστό συμμετοχής, διάρκεια σε λεπτά κτλ.

via: pronews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

edweek.gr
Επισκόπηση Απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies έτσι ώστε να μπορούμε εμείς και οι συνεργάτες μας να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούνται λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες. Οι πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή χρησιμοποιούνται για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν σε ολόκληρο το διαδίκτυο.