Αιφνιδιαστική παράταση της θητείας των στελεχών εκπαίδευσης στο νέο πολυνομοσχέδιο του υπ. Παιδείας. Το παρασκήνιο!

Αν και στόχος του υπουργείου Παιδείας ήταν να φέρει ένα νέο σύστημα επιλογής στελεχών, αυτό φαίνεται ότι έμεινε πίσω λόγω της επέλασης του κορωνοϊού.

Αποτελούσε κοινό μυστικό για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι στόχος του υπουργείου Παιδείας ήταν να φέρει ένα νέο σύστημα επιλογής στελεχών που η βασική του δομή θα εκινείτο σε τέσσερις άξονες κριτηρίων, βάσει των οποίων θα μοριοδοτούνταν οι υποψήφιοι: α) την επιστημονική και παιδαγωγική τους συγκρότηση, β) την υπηρεσιακή τους κατάσταση, την καθοδηγητική και διοικητική εμπειρία, γ) τη συνέντευξη ενώπιον επιτροπής και δ) την αξιολόγηση των υποψηφίων.
Ο κορωνοϊός όμως αλλά και τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα άλλαξαν τα σχέδια του υπουργείου, καθώς έπρεπε να διαχειριστεί νέα δεδομένα όπως την εξ αποστάσεως εκπαίδευση αλλά και το αγκάθι των Πανελλαδικών εξετάσεων.
Παρά το γεγονός της άσκησης ασφυκτικών πιέσεων συνδικαλιστικών παραγόντων  προς την ηγεσία του υπουργείου παιδείας να προχωρήσουν οι διαδικασίες κρίσεων ιδιαίτερα των προισταμένων εκπαίδευσης – οι οποίοι αν και επελέγησαν με τριετή θητεία παρέμεναν  στις θέσεις τους με συνεχείς παρατάσεις- κρίθηκε ότι τα στενά χρονικά περιθώρια δεν επέτρεπαν να πραγματοποιηθούν οι διαδικασίες και οι νέες τοποθετήσεις.
Έτσι αποφασίστηκε να προστεθούν δύο νέα άρθρα στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή, που αφορούν την παράταση θητείας των στελεχών εκπαίδευσης  και τα οποία δεν υπήρχαν κατά τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, αφού όλα κρίθηκαν την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή!

Άρθρο 52

Παράταση θητείας στελεχών της εκπαίδευσης

Στελέχη της εκπαίδευσης που υπηρετούν κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, των οποίων έχει λήξει ή πρόκειται να λήξει η θητεία για την οποία έχουν επιλεγεί, εξακολουθούν να ασκούν τα καθήκοντά τους και μετά τη λήξη της, έως την επιλογή, τοποθέτηση και ανάληψη υπηρεσίας νέων στελεχών.

Άρθρο 53

Παράταση ισχύος πινάκων επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων

Η ισχύς των πινάκων επιλογής των διευθυντών σχολικών μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.), η οποία λήγει την 31η Ιουλίου 2020, παρατείνεται έως την κύρωση των νέων πινάκων επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων και Ε.Κ..

* Αν η εικόνα  υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.