Κλειστά τα μουσεία – Άνοιξαν οι αρχαιολογικοί χώροι

Περισσότεροι από 200 υπαίθριοι και ανοιχτοί αρχαιολογικοί χώροι σε όλη την Ελλάδα, από σήμερα Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 άνοιξαν για τους πολίτες.

Η Ακρόπολη, η Αρχαία Αγορά, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, η Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης, η Πέλλα, η Αρχαία Πύδνα, οι Αιγές, η Δωδώνη, το Ασκληπιείο Επιδαύρου και πολλοί άλλοι αρχαιολογικοί χώροι είναι επισκέψιμοι, σηματοδοτώντας έτσι ένα πρώτο βήμα για την «επανέναρξη» των πολιτιστικών υποδομών μετά την κρίση με τον κορωνοϊό. Οι αρχαιολογικοί χώροι, θα λειτουργήσουν με διευρυμένο θερινό ωράριο (8 το πρωί με 8 το βράδυ) και όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα και με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Τα μουσεία αναμένεται να ανοίξουν στις 15 Ιουνίου με τα αντίστοιχα μέτρα προστασίας.

Δήλωση:
«Ανοίγουν αύριο οι αρχαιολογικοί χώροι, την ημέρα του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων, ως πρόγευση για την επαναλειτουργία των μουσειακών υποδομών, στις 15 Ιουνίου. Μέριμνα μας είναι να απολαύσουμε ασφαλείς τους ανοικτούς αρχαιολογικούς χώρους. Η Ελλάδα έχει κατακτήσει τη διεθνή αξιοπιστία από τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κρίση του κορωνοϊού. Είναι ένα πολύτιμο κεκτημένο, που θα μας επιτρέψει ένα δυναμικό άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, κερδίζοντας το χαμένο δίμηνο με την επιμήκυνσή της. Η Ελλάδα είναι από τις πλέον ασφαλείς χώρες σε διεθνές επίπεδο. Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού όχι μόνο φρόντισε, στο δίμηνο της καραντίνας, την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον επισκέπτη, αλλά και εκπόνησε -σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ- σχέδιο ασφαλούς λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων, με γνώμονα την προστασία τόσο των εργαζομένων, όσο και των επισκεπτών». [Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.