ΕΟΔΥ: Οδηγίες σε γονείς και μαθητές για την επιστροφή στα σχολεία

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την επαναλειτουργία των σχολείων, με τους μαθητές της Γ’ Λυκείου να επιστρέφουν την προσεχή Δευτέρα στις αίθουσες.

Το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τα 37 βασικά σημεία για την επαναλειτουργία των σχολείων, εξηγώντας, μεταξύ άλλων, γιατί ανοίγουν, αν αξίζει το ρίσκο, το τι θα ισχύσει με τις απουσίες, τις μάσκες και με τον αριθμό μαθητών ανά σχολική αίθουσα.

Χθες, ωστόσο, δημοσιοποιήθηκαν και οι τελικές οδηγίες του Εθνικού Οργανισμου Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για τα σχολεία που απευθύνονται στους διευθυντές σχολείων, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς/κηδεμόνες και τους μαθητές.

Σχολεία: Η λίστα με τα 3 «SOS» για τους γονείς
Το checklist για τους γονείς και τους κηδεμόνες πρόκειται για μια λίστα με «όσα δεν πρέπει να ξεχνάτε» για τα σχολεία, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ώστε να «προστατεύσετε το παιδί σας, την οικογένειά σας και το σχολείο.»

Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για τους γονείς μαθητών που επιστρέφουν στο σχολείο είναι οι εξής:

  1. Ενθαρρύνετε τα παιδιά να ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που είναι αναρτημένες στο σχολείο και να εφαρμόζουν τα μέτρα υγιεινής:
    Να αποφεύγουν τη στενή επαφή με άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού και να κρατούν αποστάσεις από τους ηλικιωμένους ή τα ευάλωτα άτομα της οικογένειας.
    Να βήχουν και να φτερνίζονται στον αγκώνα τους ή σε ένα χαρτομάντιλο το οποίο θα πετούν αμέσως σε κάδο απορριμμάτων.
    Να πλένουν συχνά τα χέρια τους με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα ειδικά πριν τη λήψη φαγητού και μετά τη χρήση της τουαλέτας.
  2. Κρατήστε τα παιδιά στο σπίτι αν νιώθουν άρρωστα, επικοινωνήστε άμεσα με γιατρό της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κατά προτίμηση με γιατρό που παρακολουθεί συστηματικά τα παιδιά, και ενημερώστε το σχολείο.
  3. Αποθαρρύνετε τα παιδιά να συνωστίζονται σε κλειστούς χώρους με πολλά άτομα.

Για περισσότερες πληροφορίες, υποστήριξη ή παρέμβαση μπορείτε να απευθυνθείτε στην ειδική ομάδα επιστημόνων του ΕΟΔΥ :

  • Για ιατρική υποστήριξη και παρέμβαση: 210 5212054, 210 5212056, 2105212058
  • Για ψυχολογική υποστήριξη και παρέμβαση: 215 215 6060
  • Αφίσα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.