Στη Θεσσαλονίκη η Σ. Ζαχαράκη: Συναντήσεις με Πατριάρχες Βαρθολομαίο και Δανιήλ, επισκέψεις σε σχολεία, πανεπιστήμια

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από σήμερα Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου και για το επόμενο διήμερο η υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ΣοφίαςΖαχαράκη.

Σήμερα Κυριακή η κ. Ζαχαράκη θα εκπροσωπήσει του πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στον αγιασμό και τα εγκαίνια από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Εκκλησιαστικό Φοιτητικό Οικοτροφείο Αρρένων «Παναγία η Δεξιά», ενώ στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Σόφιας Δανιήλ – Ξενοδοχείο Ηλέκτρα.

Τη Δευτέρα το πρωί θα επισκεφτεί νέο σχολείο που κατασκευάζεται στην Πολίχνη μέσω ΣΔΙΤ. Το 1ο ΓΕΛ Πολίχνης είναι ένα από τα 17 νέα σχολεία που δημιουργούνται μέσω ΣΔΙΤ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τα οποία θα καλύψουν τις ανάγκες 5.000 μαθητών σε 9 Δήμου. Προβλέπεται όχι μόνο η κατασκευή αλλά και η συντήρηση και διαχείριση των νέων σχολικών μονάδων για τα επόμενα 25 έτη.

Το νέο κτίριο του σχολείου θα διαθέτει κύριες αίθουσες διδασκαλίας, χώροι υγιεινής, wc ΑμΕΑ γραφεία, κυλικείο, γραφείο συλλόγου γονέων και μαθητικών κοινοτήτων, γραφεία Διευθυντή, Υποδιευθυντών, γραφεία καθηγητών, γραμματείες χώρος αναμονής, χώρος φύλακα, ιατρείο αναρρωτήριο, χώρους υγιεινής προσωπικού,βιβλιοθήκη – αναγνωστήριο, εργαστήριο Τεχνολογίας αποθήκη οργάνων. Εργαστήρια: εργαστήρια πληροφορικής, εργαστήριο σχεδίου και αισθητικής αγωγής, εργαστήριο φυσικών επιστημών με παρασκευαστήριο, αίθουσες ξένων γλωσσών).

Στη συνέχεια θα επισκεφτεί το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας όπου θα δώσει το παρόν στα εγκαίνια φοιτητικής εστίας του ΔΙΠΑΕ και νέου γυμναστηρίου, στην Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη.

Οι νέες φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου στη Σίνδο είναι δυναμικότητας 110 δωματίων, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι μονόκλινα. Τα δωμάτια είναι εξοπλισμένα σύμφωνα με τις ανάγκες των σπουδαστών και διαθέτουν γραφεία, ντουλάπες, κουζίνα και μπάνιο.

Το πανεπιστημιακό γυμναστήριο είναι δυναμικότητας 1.000 θεατών και δύναται να φιλοξενήσει ατομικά και ομαδικά αθλήματα τοπικών ομάδων και ακαδημιών. Η εγκατάσταση χτίστηκε το 2000 από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αλλά έμεινε χωρίς άδεια,. Σήμερα μετά από Ενέργειες της Πρυτανικής Αρχής και τη στήριξή μας, έχει πλέον αδειοδοτηθεί.

Η υπουργός Παιδείας στη συνέχεια θα παραβρεθεί στα εγκαίνια έκθεσης Φωτογραφίας Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και κατόπι θα απευθύνει χαιρετισμό στο δεύτερο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Θεολογίας «Ἡ Ὀρθόδοξη θεολογία καὶ ἡ ‘ὀντολογία’ τῆς τεχνολογίας: ἀνθρωπολογικές, πολιτικές, οἰκονομικές, κοινωνικὲς καὶ πολιτισμικὲς συνέπειες», παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα.

Δες όλες τις ειδήσεις και τα νέα τη στιγμή που συμβαίνουν

Διάβασε όλες τις σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις στο eDNews
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο X , στο Viber, στο Google News και στο Instagram
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

 

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replace them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Νέα και Ειδήσεις για την Εκπαίδευση από το edweek.gr
Επισκόπηση Απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies έτσι ώστε να μπορούμε εμείς και οι συνεργάτες μας να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούνται λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες. Οι πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή χρησιμοποιούνται για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν σε ολόκληρο το διαδίκτυο.