Ζαχαράκη: Αναβαθμίζονται 431 σχολικές μονάδες σε 245 Δήμους μέσω του Προγράμματος “Μαριέττα Γιαννάκου”

Την έναρξη της μεγαλύτερης οργανωμένης ανακαίνισης δημοσίων σχολείων στη χώρα ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη, με 431 σχολικές μονάδες σε 245 Δήμους και στις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας να αναβαθμίζονται μέσω του προγράμματος “Μαριέττα Γιαννάκου”.
Ξεκίνησε η Μεγαλύτερη Ανακαίνιση Δημοσίων Σχολείων στην Ελλάδα
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού υλοποιούνται εκτεταμένες εργασίες, ώστε τα σχολεία να είναι έτοιμα και φιλόξενα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών, η Υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Παλλήνης και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Παλλήνης κ. Χρήστο Αηδόνη, αντιδημάρχους, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και εκπαιδευτικούς.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με 100 εκατομμύρια ευρώ από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Πειραιώς, Εθνική, Eurobank, Alpha Bank) και υλοποιείται με τη συνεργασία των Υπουργείων Εσωτερικών, Παιδείας, Υποδομών, Οικονομικών, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε.
Οι εργασίες περιλαμβάνουν:
• Χρωματισμούς και αναβαθμίσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
• Ανακαίνιση χώρων υγιεινής και κατασκευή WC για ΑμεΑ
• Κατασκευή ραμπών πρόσβασης
• Ανακαίνιση γηπέδων, αυλών και παιδικών χαρών
Η προσπάθεια αναμένεται να συνεχιστεί με την προσθήκη 50 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως από εθνικούς πόρους, εξασφαλίζοντας τη διαρκή βελτίωση των υποδομών των σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα.
Η κα Ζαχαράκη τόνισε πως:
«Η ανακαίνιση ενός σχολείου δεν είναι απλώς ένα τεχνικό έργο. Είναι πράξη φροντίδας, σεβασμού και πίστης στα παιδιά μας. Με σχέδιο, συνεργασία και συνέπεια, συνεχίζουμε να δίνουμε μορφή στο όραμα μιας Παιδείας που δίνει ίσες ευκαιρίες, που στηρίζει, που εμπνέει. Γιατί το μέλλον χτίζεται κάθε μέρα — ξεκινώντας από την αυλή, την τάξη και το χαμόγελο ενός παιδιού.»
Δες όλες τις ειδήσεις και τα νέα τη στιγμή που συμβαίνουν
Διάβασε όλες τις σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις στο eDNews
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο X , στο Viber, στο Google News και στο Instagram
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Μοιράσου το άρθρο μας
| Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε. – If the images are subjected to copyright contact us in order to replace them. |































Αυτό δεν είναι ανακαίνιση (βάψιμο τοίχων) είναι η τυπική συντήρηση που θα έπρεπε να γίνεται έτσι και αλλιώς…
Επίσης, 4 τράπεζες δωρησαν στο ελληνικό δημόσιο, μόνο 100εκ€ ,όταν έχουν να αποδώσουν στο κράτος από φόρους των τελευταίων ετών , δισεκατομμύρια ;;