ΦΕΚ | Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας: Εκκίνηση από Α’ τάξη ΕΠΑ.Λ / Μαθήματα και ύλη

Απόφαση της υφυπουργού Παιδείας κ. Σοφίας Ζαχαράκη που δημοσιεύθηκε σήμερα σε ΦΕΚ, και αφορά τον  καθορισμό των «Γραπτώς Εξεταζομένων» μαθημάτων στις προαγωγικές εξετάσεις της Α΄ τάξης των Ημερήσιων και Εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) και των Λυκείων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.), στο πλαίσιο της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας, της εξεταστέας ύλης και του τρόπου αξιολόγησης αυτών, κατά το σχολικό έτος 2020-2021, βάσει του άρθρου 9 του ν. 4692/2020 (Α΄ 111).

  • Η απόφαση είναι διαθέσιμη, εδώ.

Τα «Γραπτώς εξεταζόμενα» μαθήματα στις προαγωγικές εξετάσεις της Α΄ τάξης των Ημερήσιων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. και των Λυκείων των ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. στο πλαίσιο της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας, είναι τα ακόλουθα:

  1. Νέα Ελληνικά
  2. Ιστορία
  3. Άλγεβρα (Μαθηματικά)
  4. Γεωμετρία (Μαθηματικά)
  5. Φυσική (Φυσικές Επιστήμες)
  6. Χημεία (Φυσικές Επιστήμες)
  7. Αγγλικά.

Προβλέψεις για την τράπεζα θεμάτων

  • Γλώσσα και Λογοτεχνία

Η τρίτη δραστηριότητα του γνωστικού αντικειμένου της Γλώσσας που βαθμολογείται με 25 μονάδες και η τρίτη δραστηριότητα του γνωστικού αντικειμένου της Λογοτεχνίας που επίσης βαθμολογείται με 25 μονάδες επιλέγονται από την Τράπεζα Θεμάτων. Οι υπόλοιπες δραστηριότητες ορίζονται από τους/τις εκπαιδευτικούς.

  • Ιστορία

Τα θέματα Ιστορίας της ομάδας Α΄ επιλέγονται από την Τράπεζα Θεμάτων, ενώ τα θέματα της ομάδας Β΄ επιλέγονται από τους διδάσκοντες.

  • Γεωμετρία

Το δεύτερο και το τέταρτο θέμα Γεωμετρίας λαμβάνονται με κλήρωση από την Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας, ενώ το πρώτο και το τρίτο θέμα επιλέγονται από τους/τις διδάσκοντες/ουσες (ή τον/την διδάσκοντα/ ουσα) το μάθημα εκπαιδευτικούς.

  • Φυσική

Το κριτήριο αξιολόγησης στη Φυσική περιλαμβάνει τέσσερα (4) ισόβαθμα θέματα, που βαθμολογούνται με 25 μονάδες το καθένα. Το πρώτο και το τρίτο θέμα επιλέγονται από τους διδάσκοντες το μάθημα. Το δεύτερο και το τέταρτο θέμα λαμβάνονται με κλήρωση από την τράπεζα θεμάτων.

  • Χημεία

Το πρώτο και το τρίτο θέμα Χημείας επιλέγονται από τους διδάσκοντες/ουσες το μάθημα. Το δεύτερο και το τέταρτο θέμα λαμβάνονται με κλήρωση από την τράπεζα
θεμάτων.

  • Αγγλικά

Τα θέματα Αγγλικών ορίζονται κατά 50% με κλήρωση από τράπεζα θεμάτων και κατά 50% από τον/την διδάσκοντα/ διδάσκουσα. Συγκεκριμένα: Τα θέματα 1 και 2α ορίζονται από την τράπεζα θεμάτων ενώ τα θέματα 2β και 3 ορίζονται από τον/την εκπαιδευτικό της τάξης.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ισχύς της παρούσας υπουργικής απόφασης αρχίζει από το σχολικό έτος 2020-2021.
Κάθε άλλη διάταξη που ρυθμίζει διαφορετικά τα θέματα της παρούσας υπουργικής απόφασης παύει να ισχύει.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της  Κυβερνήσεως.
Μαρούσι, 26 Οκτωβρίου 2020
Η Υφυπουργός
ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ

* Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Μοιράσου το άρθρο:

          

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.